Açık hesap kurnazlığı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2012 Güncelleme 01 Haziran 2012, 02:05
Açık hesap kurnazlığı

İÇİNDEKİLER

Bankalar için vatandaştan para almanın bahanesi bitmiyor. Şimdi de, açık kalan hesaplar fırsat oldu. Kapattığınızı sandığınız banka hesabınızda kalan 1 kuruş bile, size daha sonra yüklü borç olarak çıkartılıyor. Bir diğer uygulamada da kapatmak istediğinizi söylediğiniz hesabınızın açık bırakılması. Böylelikle açık kalan hesap üzerinden bankalar yıllık hesap işletim ücreti istiyor. Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, bu konuda önemli uyarılarda bulunuyor.

'MUTLAKA BELGE ALIN'
Vatandaşın hesabını kapattığını ya da hesapta para olmaması dolayısıyla işlem yapılmadığını düşündüğünü söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "Böyle düşünüldüğü anda vatandaşa bir 'hesap işletim ücreti' gidiyor. Tüketiciden yıllık 30 ila 300 lira arasında ücret isteniyor. Bu paralar birikince, faiziyle birlikte yüklü miktarlara ulaşıyor." Bu duruma düşmemek için vatandaşların hesaplarının kapatıldığına dair yazılı belge almasını isteyen Kaya, bankaların da kapatılmayan hesaplarla ilgili bilgi vermesi gerektiğini ifade etti. Kaya, bu tür haksız uygulamalara karşı hakem heyetlerine başvurulabileceğini vurguladı.

'KREDİ KARTINI NEDEN KULLANMADIN' CEZASI! '
Kart kullanmaya korkan ya da unutanlar, bankanın gönderdiği ekstredeki 'Aylık İşlemsizlik Ücreti' ile adeta şoka giriyor! Bu şekilde, kredi kartını kullanmayanlar ücret ödemek zorunda bırakılıyor. Vatandaşların şikayetine göre; kredi kartını 3 ay boyunca kullanmayanlara 8 TL gibi işlemsizlik ücreti kesiliyor. Nazım Kaya, bu tür mağduriyetlerin hakem heyetlerine taşınması gerektiğini ifade ediyor.