'Türkiye yıldız oyuncu'

İlk yarıda yüzde 11 büyüyen Türkiye, tüm dünyanın gözdesi oldu IMF Başkanı ve The Independent gazetesi övgüler yağdırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2010 Güncelleme 25 Ekim 2010, 10:00
’Türkiye yıldız oyuncu’

İÇİNDEKİLER

Bu yıl ilk yarıda yüzde 11 büyüyen Türkiye ekonomisine övgü yağıyor. The Independent gazetesi, BRICS olarak tanınan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den sonra dikkatle izlenmesi gereken 'sonraki 11' ülke arasında Türkiye'yi de saydı. Gazeteye konuşan HSBC küresel piyasalar uzmanı Alex Tarver, Türkiye'yi 'yıldız oyuncu' olarak niteledi.

EN İYİ ADAY
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn da "Türkiye ekonomisi iyi gidiyor, bu yıl için büyüme oranı yüzde 7.5-8 arasında öngörülüyor ki bu oldukça yüksek bir seviye" dedi. AB ülkelerinin IMF'nin İcra Direktörleri Kurulu'ndaki 2 sandalyeyi gelişmekte olan ülkelere bırakma kararına değinen IMF Başkanı, icra kurulu için en iyi adayın Türkiye olduğunu kaydetti. Geçen hafta da The Economist dergisi ve New York Times, Türkiye'den övgüyle söz etmişti.

LİDER BİR ÜLKE OLDUK
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Türkiye algısı değişti. Gittiğimiz her yerde şunu gördük; Türkiye lider, ulaşılması arzu edilen hedef ülke gibi görülüyor" dedi.