Rekor boşanma!

Rus milyarder Potanin, ayrılığın bedelini ağır ödedi! 30 yıllık eşi Natalie, boşanmak için 7.5 milyar dolar talep etti. Dava dünyanın en pahalı boşanma davası olarak tarihe geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2015 Güncelleme 10 Haziran 2015, 22:35
Rekor boşanma!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en pahalı boşanma davası Rusya'dan geldi. Enerji, ticaret, medya ve gayrimenkul alanlarında yatırımlara sahip olan Vladimir Potanin, Rusya'nın en zengini olarak kayıtlara geçti. 15 milyar dolarlık servete sahip olan Potanin, Rusya'nın en zengini, dünyanın ise 60'ıncı en zengini olarak dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en yakın dostu olan Rus milyarder ile 30 yıllık eşi Natalia Potanin, geçtiğimiz yıl 30 yıllık evliliklerine son noktayı koymaya karar verdi. 1 yıldır devam eden boşanma davasında Potanin, eski eşine aylık 250 bin dolar nafaka ödemeyi ve New York, Londra ile Moskova bulunan çeşitli gayrimenkuller vermeyi teklif etti. Ancak Natalia Potanin, Rus kanunlarına göre evlilik sırasında edinilen servetin boşanmada yarıya bölünmesi gerektiğini savunarak 7.5 milyar dolarlık tazminat istedi.

'SERVETİ DAHA FAZLA'
30 yıllık evlilik sonrası bunun adaletli olduğunu söyleyen Natalie, "30 yıl sonra boşanma beni çok yaraladı. Ben onu çok sevmiştim. Bu ayrılık benim için büyük bir trajedidir" dedi. Natalie Potanin ayrıca vergi cennetlerinde off-shore firmaları bulunan kocasının servetinin çok daha fazla olduğunu iddia etti. Eğer Natalie Potanin istediği tazminatı alırsa, dava dünyanın en pahalı boşanma davası olarak tarihe geçecek.

CEP YAKAN DAVALAR
* Rus milyarder Vladimir Potanin'in servetinin yarısına mal olacak boşanma davası, gözleri rekor tazminatlı davalara çevirdi:

* ABD
'nin en zengin 13'üncü işadamı ve petrol milyarderi Harold Hamm'ın, 10 yıldır boşanmak için uğraştığı eşi Sue Ann, 8.5 milyar dolar talep ediyor.

* 8.8 milyar dolarlık
servetiyle dünyanın en zengin 147'nci işadamı olan Rus Dmitry Rybolovlev'in, kendisinden ayrılan eşi Elena'ya 4.5 milyar dolar ödeyeceği öğrenildi.

* Fransız işadamı Alec Wildenstein ise 1999 yılında eşi Jocelyn'den boşandığında 2.5 milyar dolar ödedi.