Çok glass!

Google yine klasını konuşturdu... Teknoloji harikası süper gözlük 'Google Glass', 1 Ocak 2014'te piyasada olacak. Sesle komuta edilecek bu eşsiz alet, 250 dolardan satılacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2013 Güncelleme 21 Şubat 2013, 22:54
Çok glass!

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü arama motoru Google'ın teknoloji harikası 'süper gözlük' projesi, son aşamaya geldi... Yıl sonunda piyasada olması beklenen gözlüğün, 250 dolar satış fiyatı olacak. Navigasyon, e-mail, sosyal medya, fotoğraf, video, ses kaydı ve yön bulucu sistemin olacağı gözlük için şimdiden 1 milyon 500 bin adet sipariş geldi.

'RENK VE MODEL SEÇENEĞİ'
Bu gözlük, Android işletim sistemiyle çalışacak ve kullanıcının gözünden birkaç santim uzağında duran bir ekran içerecek. GPS'da mevcut olan bu gözlüklerin 3G ve 4G olanları da mevcut. Gözlüğü taktığınız anda yakınınızdaki binaları, evleri, insanları tek tek denetleyebilirsiniz. Ayrıca Süper Google gözlükler, Google'da yer alan birçok yazılım ve eklentiyi de yükleme seçeneği sunacak. Şirket, 2015'te ise, gözlük modellerini ve renklerini de çoğaltacak.

SÜPER NAVİGASYON
Google gözlüklerinin spesifik bir navigasyon sistemine sahip olacağını, kafa hareketleriyle ekranın akışının sağlanıp tuşlarının kontrol edileceği belirtildi. Gözlüğün bu şekilde kullanımı o kadar kolay olacak ki, dışarıdan bakanlar hiçbir şey fark etmeyecek. Google'ın, geçtiğimiz yıl "giyilebilen bilgisayarlar" üzerinde çalıştığı da öne sürülmüştü. Analistler, şirketin bu alandaki ilgisinin, "bileğe takılabilen bilgisayarlar" olduğunu belirtti.