ABD'nin diğer yüzü

FBI, Boston'daki saldırının faili Tamerlan Tsarnaev'in patlamada yaralandığını iddia etti. Kanıt olarak da yüzündeki morartıyı gösterdi. Ancak bunun photoshop olduğu belirtildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2013 Güncelleme 23 Nisan 2013, 03:30
ABD’nin diğer yüzü

İÇİNDEKİLER

Dünya geçtiğimiz hafta ABD'de düzenlenen saldırı ile sarsıldı. Boston Maratonu'nda patlayan bombalar, 11 Eylül etkisi yarattı. Saldırının faili olarak Çeçenistan uyruklu Tamerlan Tsarnaev ile Dzhokhar Tsarnaev adlı kardeşler gösterildi. Tamerlan Tsarnaev olaydan kısa bir süre sonra ölü olarak ele geçirildi. ABD saldırıyı araştırırken olayın başka bir yüzü ortaya çıktı. ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, Tamerlan Tsarnaev'in bombalı saldırıya katıldığına kanıt olarak yüzündeki izi gösterdi.

EŞİ SONRADAN KAPANDI
Buna göre saldırı sırasında Tsarnaev'in yüzü morarmıştı. Ancak bu fotoğrafların gerçek olmadığı iddia edildi. Alman ve İngiliz medyasında yer alan iddialara göre FBI, photoshop Tamerlan Tsarnaev'in yüzünde bazı yaralar açtı. Bazı uzmanlar da fotoğraf üzerinde oynama olduğunu kabul etti. FBI ise bu iddialara cevap vermedi. Bu arada Tsarnaev'in eşi Katherine Russell ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Russel'ın Tsarnaev ile tanıştıktan sonra kapandığı açıklandı.

YAZILI İFADE VERİYOR...
Ağır yaralı olarak ele geçirilen ve dili kopan Cahar Tsarnaev'in tedavisinin sürdüğü belirtildi. Tsarnaev'in bilincinin yerinde olduğu ve yetkililere yazılı ifade verdiği belirtidi. Ancak ABD makamları Tsarnaev'in ifadesine yönelik herhangi bir açıklama yapmadı.

RUSYA UYARDI MI?
Rus istihbaratının uyarısı üzerine Tsarnaev kardeşlerin 2011'de sorgulandığı belirtildi. Ancak bu uyarıya rağmen kardeşlerin normal yaşantısını sürdürmesi herkesi şaşırttı!