Fransa'da polis şiddeti giderek artıyor

Sarı Yelekliler'in protestolarında polis orantısız şiddet uyguluyor. Göstericilerin parmakları kopuyor, yerlerde sürükleniyor, kanlar içinde gözaltına alınıyor.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 10 Aralık 2018, 13:21
Fransa’da polis şiddeti giderek artıyor

İÇİNDEKİLER

Başkent Paris'te başlayan eylemler Fransa geneline yayılırken, farklı bölgelerden gelen polis şiddeti görüntülerinin de ardı arkası kesilmiyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un istifasını isteyen eylemciler, polisin coplu ve plastik mermili saldırılarıyla kanlar içinde görüntülere yansıyor.
Fransız polisi, tek yakaladığı tüm eylemcileri yerlerde sürüklüyor, şiddet uyguluyor.

HÜKÜMETİN "BÜYÜYEMEME" KORKUSU

"Sarı Yelekliler" tarafından gerçekleştirilen protestolar Fransız hükümetinde de paniğe sebep oldu.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, protestolardan dolayı ekonominin çok ciddi şekilde yavaşladığını ve yıl sonunda büyüme oranının azalmasının beklendiğini söyledi.

Fransız polisi, plastik mermisiyle bir gencin el parmaklarını kaybetmesine neden oldu.

MACRON: SOSYAL MEDYA VE TV PROGRAMLARI DEMOKRASİ İÇİN ZEHİR

Yaşanan şiddet olayları Fransız medyasında azami olarak ekranlara yansıtılsa da sosyal medyadan yayınlanan görüntülerde polis şiddetinin gözler önüne serilmesi Macron'u rahatsız etti.

Protestocularla diyalog kapsamında önlem listesini hazırlığında olan Macron, "Sosyal ağlar ve televizyon programları demokrasi için bir zehirdir." açıklamasını yaptı.

BİNLERCE KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

17 Kasım'dan beri devam eden eylemlerde dün ülke genelinde düzenlenen gösterilere 136 bin kişinin katıldığı, çıkan olaylarda bin 700'den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

BM'YE GÖRE FRANSIZ POLİSİ ŞİDDET KULLANMADI

Birleşmiş Milletler (BM), Fransa'da "Sarı Yelekliler" tarafından ülkedeki akaryakıt zamlarını protesto etmek için düzenlenen ve sokaklarda "savaş görüntüsü"ne yol açan gösterilerde polisin şiddet kullanmadığını savundu.