Mide de felç olur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2019 Güncelleme 25 Nisan 2019, 07:58
Mide de felç olur

İÇİNDEKİLER

Mide hastalıkları, tüm dünyada en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Avrasya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Görmüş mide felciyle ilgili herkesi bilgilendiriyor:
Mide felci nedir? Temel olarak midenin işlevlerini yerine getirememesi sonucu ortaya çıkar. Mide hareketlerinin azalması veya tamamen durmasıyla görülür. Bu durum sindirim sistemi bozukluklarını da beraberinde getirir
Mide felci neden olur? Midenin besinleri parçalamasını sağlayan hareketleri vagus siniri kontrol eder. Vagus zarar gördüğünde veya fonksiyonlarında azalma görüldüğünde kasılma meydana gelmez ve mide felci oluşur.
Bu hastalığın belirtileri nelerdir? En çok kadınlarda görülen mide felci, mide bulantısı, ağız kokusu, mide ağrısı ve midede şişkinlik gibi belirtiler verir. Fiziki muayenenin yanı sıra endoskopik görüntüleme yöntemiyle teşhis konulur.
Mide felci nasıl tedavi edilir? Tedavinin seyri hastanın yaşı, kullanılan ilaçlara karşı toleransı ve hastalığın boyutuna göre farklılık gösterir. Mide felci yaşayan kişiler, beslenme konusunda çok dikkatli olmalı ve yanlış beslenmeden uzak durmalıdır. Bu hastalar besinleri çok çiğnemeli, yağlı besinlerden uzak durmalı, sert kuruyemişleri tüketmemelidir.