Fenerbahçe'yi Fenerbahçeliler kurdu

Başkan Duygun Yarsuvat, "Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar kurdu" dese de ünlü Galatasaraylı tarihçi Melih Şabanoğlu , "Galip Kulaksızoğlu, F.Bahçe'yi kuran arkadaşlarına yardımcı odlu. F.Bahçe'de başkanlık da yapmadı" diye konuştu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2015 Güncelleme 16 Ocak 2015, 01:31
Fenerbahçe’yi Fenerbahçeliler kurdu

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın "Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar kurdu" açıklaması gündeme damgasını vururken Fenerbahçe Müzesi müdürü ve tarihçi Alp Bacıoğlu, bu iddiaya "Deli saçması" karşılığını verdi. Ünlü Galatasaraylı tarihçi Melih Şabanoğlu ise Fenerbahçe'yi F.Bahçeliler'in kurduğu söyledi. TAKVİM'e konuşan Şabanoğlu o dönem yaşananları anlattı: "Fenerbahçe'yi Fenerbahçeliler kurmuştur. Fenerbahçe'nin kuruluşunda bir Galatasaraylı görev yaptı demek daha doğrudur. O Galatasaraylı da Galip Kulaksızoğlu'dur... Galip Kulaksızoğlu, Saint Josephlidir... Zaten Fenerbahçe'yi de St. Josephliler kurmuştur. Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe'nin kuruluşundan önce Ali Sami Yen'in yanına gitmiş ve "Arkadaşlarım bir takım kuracak, onların yanına gitmek istiyorum. Eğer izin vermezseniz bırakın başka bir spor yapayım" diyor.

ALİ SAMİ YEN MUTLAKA NOT DÜŞERDİ!
"Aslında nazik bir şekilde "Artık sizde oynayamam" diyor. Ali Sami Yen de bu isteği geri çevirmiyor. Ardından da Galip Kulaksızoğlu, St. Joseph'li arkadaşlarına Fenerbahçe'nin kuruluşunda yardımcı oluyor. Ayrıca Galip Kulaksızoğlu, Galatasaray Lisesi mezunu değildir. Orta okulda okuduğuna dair doğrulatamadığımız iddialar var sadece. Zaten liseden mezun olsaydı Ali Sami Yen'in kendisiyle ilgili tarihe düştüğü bir not mutlaka olurdu."

G.SARAY A TAKIMI'NDA DA OYNAMADI
Bir maç esnasında sahanın dışına çıkan topun çok düzgün bir şekilde sahaya geri atılması Ali Sami Yen'in dikkatini çekiyor. Ali Sami Yen topu içeri atan Kulaksızoğlu'na futbolcu olmasını teklif ediyor ve bu şekilde tanışıyorlar. Ayrıca Kulaksızoğlu, Fenerbahçe'de başkanlık da yapmadı. Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe kurulduğunda 18 yaşındaydı. Zaten Galatasaray'ın A takımında da oynamıyordu. Fenerbahçe'de başkanlık yapan tek Galatasaraylı Hüsnü Kayacan'dır."

Onur ÖZKAN