Rıza Kayaalp'ten ilk altın!

Dünya Güreş Şampiyonası'nda ilk altın madalyamız 120 kiloda geldi. Rıza, dünya ve olimpiyat şampiyonu Kübalı Nunez'i mindere serdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2011 Güncelleme 14 Eylül 2011, 00:10
Rıza Kayaalp’ten ilk altın!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda ilk altın madalya Rıza Kayaalp'ten geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki şampiyonada grekoromen stil 120 kiloda Rıza, sırasıyla Tunuslu, Bulgar, Macar ve Kazak rakiplerini yendikten sonra finalde 4 Dünya ve 1 Olimpiyat şampiyonluğu bulunan Kübalı Mijain Lopez Nunez ile karşılaştı.

BU KEZ BAŞARDI
Rahat bir maç çıkaran Kayaalp, rakibini 2-0 (2-0, 2-0) yenerek altın madalyaya ulaştı. Daha önce büyükler Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza, 2 kez de Dünya 3.'sü olmuştu.

GÜNÜ 3. BİTİRDİK
Diğer bir altın umudumuz Nazmi Avluca ise şanssızlık kurbanı oldu. Yarı finalde sakatlık nedeniyle Polonyalı Janikowski'ye yenilen 84 kilo güreşçimiz, 3.'lük maçında Rus Khugaev'i 2-1'le geçerek bronz madalya aldı. 2 Dünya Şampiyonluğu olan Nazmi Avluca, altını kaçırsa da olimpiyat vizesini almayı başardı. Daha önce de Cenk İldem (96) de bronz almıştı. Böylece Türkiye günü 3. bitirdi.