"CHP siyasi fırsatçılık peşinde"

CHP İstanbul Milletvekili Sebahat Akkiraz'ın, milletvekilliğinden istifa edeceğine ilişkin ifadelerini eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, CHP'nin toplu istifayı düşünmesinin, milletin verdiği görevi yapmaktan aciz olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Kapusuz açıklamasında, CHP Soma faciasından siyasi rant devşirme peşine düştüğünü öne sürdü.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2014, 18:42
CHP siyasi fırsatçılık peşinde

İÇİNDEKİLER

AK Parti'li Salih Kapusuz, CHP'li bir milletvekilinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na milletvekilliğinden toplu olarak istifa edelim teklifinde bulunduğunu anımsattı ve bu teklifin CHP'nin "büyük acı üzerinden nasıl bir siyasi fırsatçılık peşinde koştuğunu" ortaya koyduğunu söyledi.

AK Partinin Soma'da yaraları sarmak için çaba harcarken, CHP'nin bu acılardan siyasi ranta çevirmenin peşine düştüğünü söyleyen Kapusuz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Acının siyasetini yapmak, buradan iktidar çıkarmaya çalışmak CHP'ye yakışmıştır. Zira son 60 yıla baktığınızda CHP'nin geleneğinde bu vardır. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış... Daha yeni bir seçim yaptık ve millet CHP'ye gereken dersi verdi. Buna rağmen CHP Sokak olaylarını tetiklemek ve sistemi tıkamaya yönelik arayışlara girmek gibi yollara tevessül etmektedir. Kaldı ki bu millet CHP'ye mecliste muhalefet etsin diye oy vermiştir. CHP'nin toplu istifayı düşünmesi, milletin verdiği görevi yapmaktan aciz olduğunun göstergesidir. Yani siyasi beceriksizliğinin kabulüdür. Millet, verdiği muhalefet görevini yapmaktan kaçan ve bir spor deyimiyle havlu attığını beyan eden CHP'ye sandıkta yine cezayı keser. Yani siyasi fırsatçılık peşinde koşan CHP'nin Sine-i Millet-e gitmesinin karşılığı Sille-i Millet olacaktır."

Başbakan Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta yapacağı Almanya ziyareti öncesi, "Cehenneme kadar yolun var Erdoğan" diye başlık atan Alman yayın organını Der Spiegel'i de ifadesinden dolayı kınayan Kapusuz, "Bir başka Alman yayın organının Başbakanımız için Hitler yani "Führer' ifadesini kullanması ise hem saygısızlık hem de aymazlıktır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına hakaret dolu ifadeler kullanmanın içeride ya da dışarıda hiçbir basın organının haddi olmadığına vurgu yapan Kapusuz, "Almanya'daki Türk ve Alman kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bu haberler dileriz Alman yetkililer tarafından gerekli tepkiyi görür. Almanya Hükümeti, hakaret etmenin AB normları çerçevesinde basın özgürlüğü kapsamına girmediğini biliyordur herhalde. Burada dikkatimizi çeken bir diğer husus da Alman basın organlarıyla ortak olan Türkiye'deki bazı gazetelerin de bu haberlere paralel yayınlar yapması ve Almanya'da çıkan bu haberlere kaynaklık etmesi. Almanya kaynaklı algı operasyonları ve karalama kampanyaları milletimizin gözünden kaçmıyor" ifadelerini kullandı.