Hatice'ye değil neticeye bak

Ev kadını Hatice Yılmaz, oğlunun tazminat parasına el koyan avukatın hukuk oyunlarına inanmadı. Yılmadı dava açtı. 4 yıl süren mücadeleyi kazanıp parayı aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2016 Güncelleme 15 Mart 2016, 00:33
Hatice’ye değil neticeye bak

İÇİNDEKİLER

İzmir'de ev kadını Hatice Yılmaz (61), avukatının oyununa gelmedi. 38 yaşındaki Hakan Yılmaz, 2005'te iş makinesinden düşen yükün altında kaldı. Ayağında eksilme olan Yılmaz, işyerine tazminat davası açtı. Üç yıl süren dava sonunda da 95 bin TL tazminat kazandı. Ancak avukatı K. K. önce tazminatı alamadığını öne sürdü. Bunun üzerine harekete geçen anne Hatice Yılmaz, avukatlarını hem İzmir Barosu'na hem de savcılığa şikayet etti.

ADALETİN TERAZİSİ!
Bununla da yetinmeyerek tazminatı almak için dava açtı. Barodan atılan avukat hakkında, Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu arada tazminat davasına bakan mahkeme, anne-oğlu haklı buldu. K.K.'nın avukatlık ve diğer masraflarını düştükten sonra müvekkillerine 65 bin TL ödemesine karar verdi. Ancak avukatın, icradan kurtulmak evini, eşine devrettiği belirlendi. Yılmaz, bu kez de tapu iptal davası açtı. Bu davayı da kazanan Yılmaz, evi alacaklarına istinaden, tapudan oğlunun üzerine kayıt yaptırmayı başardı. Yılmaz, "Uzun sürdü ama, netice güzel oldu. Hakkımızı yedirmedik. Avukat da olsa, hakim de olsa adaletin terazisi herkes için eşit duruyor" dedi.



EVİN TAPUSUNU ALDI
Hakan Yılmaz, 2005'te iş makinesinden düşen yükün altında kaldı. Şirket aleyhine açılan davayı kazandı. Ancak avukatı 95 bin liraya el koyunca, annesi hukuk mücadelesi başlattı.