Altan'mayın

Defne Joy Foster'ın annesi, kızının evinde ölü bulunduğu Kerem Altan'ı suçladı. Hakime, "Evladımın ölümüne sebep oldu. Herkesi susturdular. Sakın inanmayın" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2013 Güncelleme 04 Aralık 2013, 00:00
Altan’mayın

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kadıköy'de Kerem Altan'ın evinde ölü bulunan sunucu Defne Joy Foster'ın davasına dün devam edildi. Foster'ın otopsisini yapan doktor Mehmet Özbay, tanık olarak dinlendi. Özbay, "Defne'nin alnının sol tarafında bir sıyrık tespit ettim. Ölüm anında, ölümden hemen sonra veya ölümden çok kısa bir süre önce gerçekleşmiş olması muhtemeldir. Ölümüyle alakası olmayan bir yaradır" dedi.

ANA FERYAT
Defne'nin evinde ölü bulunduğu Kerem Altan ise davaya gelmedi. Tutuksuz yargılanan Altan'a en büyük tepki Defne'nin annesi Hatice Foster'den geldi. Acılı kadın, hakim Mehtap Yılmaz'a dönerek şunları söyledi:

"YÜREĞİM KAN AĞLIYOR"
"Hakime hanım, belki siz de annesiniz. Bunları tamamıyla annelik duygularıyla söylüyorum ki olayla ilgili herkesi susturdular. Olayın akabinde evde gürültü koptuğunu söyleyen alt komşu, ikinci röportajında Kerem Altan'ın nasıl sakin ve efendi bir insan olduğundan bahsetti. Kerem Altan, kızımın bağırmaması için ağzını kapattı, ölümüne sebep oldu. Kızımın alnında yarayı ben gördüm. Derinceydi. Yüreğim kan ağlıyor." Bu sırada Defne'nin eşi İlker Yasin Solmaz'ın avukatı, gazeteci Fatih Altaylı'nın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme ertelendi.

DAVAYA GELMEDİ

Tutuksuz yargılandığı dünkü duruşmaya katılmayan Kerem Altan, daha önceki ifadesinde ölümde kendisinin kusuru olmadığını belirtmişti.

Gülcan DEMİRCİ