Kaçak var

Türk askeri sınırda kaçakçılarla 3,5 saat çatışmaya girerken Suriyeli bir kaçakçı öldü. F-16'lar 'vur emri' ile keşif uçuşları yapmaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2013 Güncelleme 24 Temmuz 2013, 00:28
Kaçak var

İÇİNDEKİLER

Suriye sınırında önceki gün de oldukça hareketli saatler yaşandı. Güvenlik güçleri, Suriyeli kaçakçılarla, sınırda yaklaşık 3,5 saat çatıştı. Çatışmada bir Suriyeli kaçakçı hayatını kaybetti. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, Hudut hattı nöbetçileri tarafından, Pazartesi akşamı saat 17.30'da, Suriye istikametine yasadışı yollardan geçmeye çalışan sekiz sivil şahıs tespit edildiği duyuruldu. Şahısların nöbetçiler tarafından ikaz edildikleri, ama onların 10-15 el ateş ettikleri belirtilen Genelkurmay açıklamasında, "Nöbetçiler açılan ateşe angajman kuralları kapsamında ateşle karşılık vermişlerdir. Olay sonucunda gruptan bir şahsın öldüğü öğrenilmiştir" denildi.

VUR EMRİYLE UÇUŞ
Bu arada F-16'lar sınırda keşif uçuşlarına başladı. Pilotlara, herhangi bir tehdit tespit etmeleri durumda vur emri verildi.

HATAY'DA GAZLI MÜDAHALE
Hatay'da da, Suriye sınırında araçla kaçakçılık yapmaya gelen bin kişilik gruba, gaz bombasıyla müdahale edildi. Müdahale sırasında uyarı amaçlı olarak havaya, toplamda 125 el ateş açıldı.

* * *
ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Suriye'nin Türkiye sınırındaki Resulayn İlçesi'nde rejim muhalifi Nusra Cephesi ile PKK'nın uzantısı PYD'ye bağlı güçler arasındaki silahlı çatışmalar devam ediyor. Kanaslar, havan topları ve roket atarların kullanıldığı çatışmaların Tel Halef'in yanı sıra Rimelan ve Tel Koçer'de de şiddetlenirken, her iki taraf da ağır kayıplar verdi.

* * *
DİKKAT ABD GELİYOR
ABD Kongresi'nin Temsilciler Meclisi ve Senatosu'nun istihbarat komiteleri, Suriyeli muhaliflere silah gönderilmesini onayladı. Bu kararla, Barack Obama'nın önünde bir engel kalmadı. Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de Suriye müdahalesinin fayda zarar tablosunu açıklarken, Suriye'ye girilmesinin yararlı olduğunu belirtti.