Kirli oyun

Dalyan'da 2 grup birbirine girdi. Olay, 'Türk-Kürt' kavgası diye lanse edilince 'provokasyon' baş gösterdi. Valilik ise 'Kavganın nedeni kız meselesi. Siyasi neden yok' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2012 Güncelleme 03 Ağustos 2012, 00:00
Kirli oyun

İÇİNDEKİLER

Tatil cenneti Dalyan'da "kirli oyunlar" döndü! Halkı huzursuz eden kavga, Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'nde önceki akşam yaşandı. "Fun Bup" adlı restorana giden gençler, Diyarbakırlı işletmeci Murat H. tarafından iddiaya göre, "Buraya Türkler giremez" denilerek, içeri alınmadı. Bunun üzerine gençler 50 kişilik bir grupla mekanı bastı ve ortalığı savaş alanına çevirdi. 20 kişi gözaltına alınırken, olay "Kürt-Türk" kavgası olarak lanse edildi. Restorandaki kavganın boyutu ise günün ışımasıyla birlikte ortaya çıktı. Her yer yıkılmış ve sandalyeler kırılmıştı. İşin aslı ise dün ortaya çıktı. Muğla Valiliği, olayın kız meselese yüzünden meydana geldiğini belirterek, "Her iki taraf açısından olayın siyasi boyutu yoktur" dedi. Valiliğin açıklamasına göre olay şöyle gelişti. 31 Temmuz'da bir otelde kalan kadın turistler, yemek için gittikleri restoranda çalışan garsonları eğlenmeye davet etti. Turistlerin kaldığı otele giden gençler, gürültü çıkarttı. İşletme sahipleri gençleri uyardı. 2 taraf arasında tartışma çıktı. Önceki akşam aralarında otel sahiplerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, garsonların çalıştığı ve sahipleri doğu kökenli olan restoranı bastı.

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Çıkan kavgada, taş ve demir sopalar konuştu! Restoranın camları yere inerken, masa ve sandalyeler havada uçuştu. 2 esnaf grup hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. "Buraya Türkler giremez" iddiasının halkı galeyana getirmek için ortaya atıldığı ve olayın provokasyon sonucu yaşandığı öne sürülüyor. Kaymakamlık ise vatandaşlara sağduyu çağrısı yapıyor.