Pes hocam!

Hacettepe'de bir skandal daha... Beytepe Plaza için bazı firmalara davetiye çıkarıldı. Ancak çağrılan firmalardan birisi henüz yoktu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2011 Güncelleme 01 Kasım 2011, 16:38
Pes hocam!

İÇİNDEKİLER

Hacettepe Üniversitesi'ne ait Beytepe Plaza'nın işletilmesi için yapılan ihalede "pes" dedirten bir detay ortaya çıktı. Daha önce birçok işletmeyi Rektör Uğur Erdener'in kurduğu şirketlere kiralayan üniversite bu kez de kurulmamış bir şirketi ihaleye davet etti. Üniversite, 28 Temmuz 2010'da plazanın işletilmesi ihalesini yaptı. Ancak ilan vermek yerine 21 Temmuz 2010'da davet usulüyle bazı firmalardan teklif istedi. İhaleye çağrılanlar arasında, bu tarihte kurulmamış olan Ottoman Ltd. de vardı. Mektubu alan müteşebbis ortaklar, 22 Temmuz 2010'da şirketi kurdu. 28 Temmuz 2010'daki ihaleye katılmayı da başardı.

SUÇ DUYURUSU
İhaleyi ise henüz iki ay önce, yani 12 Mayıs 2010'da kurulan EDAS kazandı. İhalenin, herhangi bir yeterlilik koşulu aranmaksızın iki aylık bir şirkete verilmesi ve kurulmamış bir şirkete davetiye gönderilmesi diğer katılımcıları çileden çıkardı. Elkom A.Ş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ESNAFI CANINDAN BEZDİRDİ
Beytepe Plaza'yı işleten EDAS'ın keyfi uygulamaları ve yüksek kira bedelleri krize yol açtı. Esnaf, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a mektup yazıp yardım istedi.


Şerife GÜZEL