İsrailli yasak dinlemedi

Mavi Marmara olayından sonra Türkiye'ye gitme yasağı koyan İsrail hükümetini halkı dinlemedi. İsrailli turist sayısı %161 arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2011 Güncelleme 27 Temmuz 2011, 00:00
İsrailli yasak dinlemedi

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl yaşanan Mavi Marmara gemisi gerginliği İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkileri dondururken, turizme de yansımıştı. Gerginliğin olduğu ilk günlerde İsrail hükümetinin çağırılarıyla Türkiye seyahatlerini erteleyen İsrailli turistlerin bu ambargoyu deldiği son açıklanan rakamlarla ortaya çıktı.
2010 yılında 109 bin 559 İsrailli turist Türkiye'ye giriş yaparken, 2011 yılının ilk 6 ayında bu rakam 200 bini aştı. Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı Haziran ayı verilerine göre ise İsrailli turist sayısındaki artış yüzde 161 oranında gerçekleşti. Turizmciler İsrailliler'in en çok Antalya'yı ve her şey dahil sistemi tercih ettiğini, kurvaziyer turizmine de büyük ilgi gösterdiğini belirtiyor. Sahil turizminin yanı sıra İsrailli turistlerin kültür turlarına da katıldığı ifade ediliyor.

TURİST SAYISI ARTIYOR
Turizm Bakanlığı'nın verileri, İsrailliler'in yanı sıra, dünyanın birçok bölgesinden Türkiye'ye gelen turist sayısında artış olduğunu ortaya koydu. Başta kuzey ülkeleri olmak üzere Afrika ülkelerinde yüzde 15.40, Arap ülkelerinde yüzde 27.66 oranında artış kaydedildi. Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısındaki artış ise yüzde 7.11 olarak tespit edildi. Avrupa'dan gelen turist sayısı artışında Ruslar ve Almanlar ise ilk
sıraları paylaşıyor.

GEMİYLE GELİYORLAR
Ağırlıklı olarak Antalya'yı tercih eden İsrailli turistler ülkemize daha çok gemilerle geliyor. Otellerde uygulanan 'her şey dahil' sistemi beğenen İsrailli turistler, başka ülkelere fazla rağbet göstermiyor.


Burçin GÖKTAN