Dündar: 'Müslümanların çoğalmasından korkuyoruz'

İngiltere Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada HDP'li vekillerin tutuklanmasının savaşı tetikleyeceği öngörüsünde bulunan Can Dündar, "Müslümanların çoğalmasından korkuyoruz" şeklinde sözler sarf ederek çok tepki çekecek bir açıklamaya daha imza attı.

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 01 Temmuz 2016, 08:33
Dündar: ’Müslümanların çoğalmasından korkuyoruz’

İÇİNDEKİLER

CEFTUS adlı düşünce kuruluşunun, İngiltere Parlamentosu'nda düzenlediği Türkiye konulu toplantıya katılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Türkiye'ye ve müslümanlara olan düşmanlığını bir kez daha gösterdi.

"HDP'LİLERİ TUTUKLAMAYIN SAVAŞ ÇIKAR"
MİT TIR'ları soruşturmasında devletin gizli bilgilerini ifşa etmekten çekinmeyen bu nedenle hakkında yürütülen adli soruşturma çerçevesinde mahkeme tarafından yargılanan ve nihayetinde 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Dündar, İngilere'te yaptığı konuşmada terör destekçisi HDP'li vekillere dokunulması durumunda Türkiye'de iç savaş çıkacağı iddiasında bulundu.

AB, TÜRKİYE'YE MÜDAHALE ETSİN ÇAĞRISI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine yönelik hakaretlerini orada da devam ettiren Can Dündar, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine yönelik hakaretlerini orada da devam ettiren Can Dündar, "Türkiye sadece Erdoğan'dan ibaret değil, başka bir Türkiye de var. İnsan haklarına, laikliğe ve demokrasiye inanan ve o Türkiye'de yaşayanlar şimdi bir varoluş mücadelesi veriyorlar. Avrupa'yı karşı cephede görmekten dolayı büyük bir hayal kırıklığı içindeler. Hapishanedeyken yaşadığım hayal kırıklığı da buydu. Batılı değerler için batılı işgalcilerle savaşan bir ülkeden geliyoruz; aynı batılı değerler için yine batılılarla savaşmaya hazırız. En büyük düşman Avrupa. Mültecilerden, AB'nin işgalinden, Müslümanların çoğalmasından korkuyoruz. İngiltere'deki son referandumda da korkular kazandı. Türkiye'deki baş mücadelemiz de kendi korkularımız öncelikle. Umarım Avrupa Türkiye'nin faşist bir rejime düşmesine izin vermeden demokratik güçlerle birlikte olmayı seçer. Yoksa kaybeden sadece Türkiye değil, Avrupa ve Dünya da olacak."" şeklinde konuşarak AB ülkelerine bu duruma müdahale etme çağrısında bulundu." şeklinde konuşarak AB ülkelerine bu duruma müdahale etme çağrısında bulundu.

Can Dündar o sözlerine büyük tepki gelince attığı "Avrupa, Müslüman nüfusun çoğalmasından korkuyor, Asya, AB'den" cümlesinden bunu çıkarmak için epey uğraşmışlardır." şeklinde bir tweetle öyle bir şey demediği inkarında bulundu.



Oysa Cumhuriyet'te yer alan konuşmasında o sözleri net bir şekilde ifade ettiği her haliyle anlaşılıyor...