Kod adı Kızıldere

İbrahim Kaypakkaya'nın yaralandığı Mahir Çayan ve 9 arkadaşının öldüğü operasyonun kilit ismiydi. Çetin Oğuz kod adlı emekli Albay Fehmi Altınbilek ve eşi Asuman motosikletli saldırganlarca vuruldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2015 Güncelleme 08 Haziran 2015, 01:48
Kod adı Kızıldere

İÇİNDEKİLER

Derin komutana 43 yıl sonra örgüt intikamı! İstanbul Beşiktaş'taki Jandarma Bölge Komutanlığı önünde emekli Albay Çetin Oğuz kod adlı Fehmi Altınbilek (67) ve eşi Asuman (66), oy kullanmaya giderken motosikletli iki saldırgan tarafından silahla vuruldu. Çift, kendi imkanlarıyla özel bir hastaneye gitti. Motosiklet, Abbasağa Parkı'nda terk edilmiş halde bulundu. Terörle Mücadele olayla ilgili soruşturma açtı. Susurluk ve Abdi İpekçi cinayetinin kilit isimlerindendi. Emekli Albay Çetin Oğuz kod adlı Fehmi Altınbilek, 42 yıl önce tarihe "Kızıldere baskını" olarak geçen askeri operasyonu yönetti. Operasyon Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlandı. TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya da yaralı yakalandı. İşte, bu büyük kayıplar örgütün hafızasından silinmedi. Tam 42 yıl sonra bambaşka isimler bambaşka kimliklar altında örgüte büyük kayıp verdiren emekli Albay Altınbilek'den intikam almak için harekete geçti.

SAHTE KİMLİKLER ÇIKTI
Beşiktaş, Şakir Kesebir Caddesi'nde dün öğle saatlerinde gerçekleşen olayda, cadde üzerindeki İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı Nizamiyesi'nden yürüyerek çıkan Fehmi Altınbilek (67) ve eşi Asuman Oğuz (66), motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı tehditleri alan ve emekli Albay ile eşinin üzerinden "Çetin Oğuz" ve "Asuman Oğuz" isimlerine düzenlenmiş kimlikler çıktı.

Sağlık durumu kritik
Seçim günü oy kullandıktan sonra sadırıya uğrayan ve açılan ateşle karnından yaralanan Altınbilek ve eşi, Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Altınbilek'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. 1970-80 ve 90'lı yıllarda çok sayıda önemli operasyonlara katılan Fehmi Altınbilek Ankara'da suikaste kurban giden Albay Cem Ersever ile emekli Albay Veli Küçük'ün yakın çalışma arkadaşı olarak biliniyordu.

ALTINBiLEK KiMDiR?
EMEKLİ Albay Altınbilek'in adı ilk kez 13 Nisan 1970'te duyuldu. Bu tarihte asteğmen Doktor Necdet Güçlü öldürüldü. Cinayette kullanılan iki silahtan birinin sahibi göreve yeni başlayan Fehmi Altınbilek'e ait olduğu belirlenmişti.