Diyanet makamı sıradan bir makam değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında Diyanet'le ilgili tartışmalara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Mehmet Görmez sadece bu ülkenin dini lideri değildir. Şu anda gönlüm hoşnut, çünkü o makam buna layık. Vatikan'a niye bakmıyorlar. Dini liderin özel uçağı var. Biz sıradan bir ülke miyiz?" diye belirtti...

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 27 Mayıs 2015, 00:14
Diyanet makamı sıradan bir makam değil

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu; Bugün 330 bin liralık bir Mercedes'i lüks olarak değerlendirir misiniz? 330 bin liralık bir Mercedes, Diyanet İşleri makamı kullanıyor. Bakanlarımızın hepsinin altında bu araçlar var. Önceden bilgi sahibi olsam iade etme derdim. Bu Diyanet makamı sıradan bir makam değil. Mehmet Görmez sadece bu ülkenin dini lideri değildir. Ama bunların dinle diyanetle alakası yok. Ben de Cumhurbaşkanlığı envanterindeki zırhlı Mercedes'lerden birini tahsis ettik. Şu anda gönlüm hoşnut, çünkü o makam buna layık.

AHMET BEY İLE UÇAK İÇİN KONUŞACAĞIM
Vatikan'a niye bakmıyorlar. Dini liderin özel uçağı var. Biz sıradan bir ülke miyiz? Vatikan'da bu olacak, bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Bunu Ahmet (Davutoğlu) bey ile konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın yurtdışı ziyaretlerine şu anda havuzda bulunan uçaklarımızdan kullanmak suretiyle gitsin. O ziyaretlerde zamana karşı yarışıyorsunuz."