Önder Turacı'nın son durumu ne?

Acıbadem Hastanesi'nde sağ el bileğindeki kesik nedeniyle ameliyat edilen Fenerbahçeli futbolcu Önder Turacı'nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2009, 00:00 Güncelleme 05 Aralık 2009, 14:58
Önder Turacı’nın son durumu ne?

İÇİNDEKİLER

Sarı-lacivertli futbolcuyu ameliyat eden Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, yaklaşık iki saat süren ameliyatta, Önder'in sağ el bileğindeki yaralanmanın onarıldığını belirterek, ''Sağlık durumu iyi, hasta kendisinde. Bu yaralanma yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar istirahatini gerektiriyor'' dedi.

ÖNDER ÖLÜMDEN DÖNDÜ

AZİZ YILDIRIM ÖNDER' İ SİLDİ Mİ?

Önder'in ev içindeki bir kaza nedeniyle saat 03.00 civarında sağ el bileğinde artel ve kiriş yaralanması geçirdiğini anlatan Nalbantoğlu, şöyle konuştu:

''Futbolcu önce bir polikliniğe başvuruyor. Düzgün yapılan ilk müdahale sonrasında, mevcut yaralanmanın ağırlığı nedeniyle saat 05.00-05.30 civarında hastanemize geliyor. Hastayı değerlendirdik. Muayene ve ameliyat sonrası bulgularımıza göre radial artel kesisi ve kirişlerden birkaçının yaralanması tarzındaydı. Ameliyatta planlandığı üzere primer onarım yapıldı. Hasta yaklaşık 2 saat süren bir ameliyat geçirdi. Gayet başarılı, sağlık durumu iyi, hasta kendisinde. Mevcut bu yaralanma yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar istirahatini gerektiriyor. 10. gün gibi antrenmanlara dönmesinin sakıncası yok. 2. ve 3. hafta gibi de müsabakalara katılmasını planlıyoruz. Beklenenin dışında herhangi bir komplikasyon veya sürpriz bir durum yok.''

ÖNDER TURACI'NIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE EN İYİ 8 TÜRK FUTBOLCU!

SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ!!!

FENERBAHÇE'NİN UNUTULMAZ YABANCILARI!


Nalbantoğlu oluşan kesikle ilgili, ''Cam kesisi olarak görünüyor. Elin sırt tarafında da iki küçük kesi daha var. Duşakabinin camı kırılarak meydana gelmiş. O yüzden muhtelif kesiler'' diye konuştu.
Tendonlarda bir sorun olup olmadığı sorusuna Nalbantoğlu, ''El bileğinin fleksör tendon dediğimiz iç tarafında bileği oynatan 2-3 kiriş vardır, onlardan bir tanesi zedelenmiş, onarıldı. Problem yaratmayacaktır. Düzgün bir kesi olduğu için onarım ve sonrasında pek fazla sürprizle karşılaşılmıyor'' şeklinde konuştu.

Önder'in saat 09.30 civarında ameliyata alındığını bildiren Nalbantoğlu, neden 4 saat beklenildiği sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''Hastanın öncelikle bu tip ameliyatlarda kanama aktif olarak devam ediyorsa hemen ameliyata alınması lazım. Hastaya poliklinikte başarılı bir müdahale yapılarak kanama durdurulduğu için kan testleri yapıp sonuçların çıkmasını bekledik ki, yaklaşık 4 saat sürüyor. Poliklinikte başarılı bir müdahaleyle kanamayı durdurdular. Bu da bize bekleme lüksünü verdi.''

''Kanında alkol var mıydı'' sorusuna ise Nalbantoğlu, ''Önder Bey'i değerlendirdiğimizde alkollü olup olmadığını düşündürecek bir durumu yoktu. Adli olay olup da trafik kazasıyla gelse dediğiniz konuda çalışma yapılabilir ama böyle bir düşünce olmadığı için rutin testlerin hepsini yaptık'' şeklinde yanıt verdi.
Nalbantoğlu, bir soru üzerine de hekim hasta ilişkisiyle öğrendiklerine göre yaralanmanın kaza sonucu gerçekleştiğini ifade ederek, ''Fenerbahçe Kulübü bununla ciddi bir şekilde incelemelerini ve çalışmalarını yapıyorlar. Açıklamaları oradan edinirseniz daha doğru olacak'' diyerek sözlerini
tamamladı.

AA