Türkiye İsrail'i vurursa şaşırmam

ABD'li ünlü muhabir Kuzey Irak'taki MOSSAD gerçeğini TAKVİM'e anlattı: 1000 MOSSAD ajanı, Türkiye'ye karşı Erbil ve çevresinde görev yapıyor. Bu durumu bilen Türkiye, yakın zamanda İsrail'i savaş açabilir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2010 Güncelleme 08 Haziran 2010, 09:05
Türkiye İsrail’i vurursa şaşırmam

İÇİNDEKİLER

Mossad Kuzey Irak'ta ne yapıyor? ABD, MOSSAD'dan ne istedi? Bölgedeki peşmergeler, MOSSAD tarafından komando haline getirildi mi? Bu hangi planın parçası? Dünyanın en saygın gazetecilerinden olan Pulitzer ödülü ABD'li Seymour Hersh, TAKVİM'e konuştu... İşte Hersh'ün gündem yaratacak çarpıcı açıklamaları:

Saddam Hüseyin döneminde Irak'ın kuzeyinde yapılanmaya başlayan İsrail, ABD'nin işgalinden sonra tam anlamıyla bölgeye yerleşti. Binlerce Peşmergeyi komando eğitimine tabi tutan MOSSAD ajanları, gelecekte bunları Türkiye'ye karşı kullanmakta ısrarlı. Türkiye'nin bölgedeki gücüne karşı eğitilen bu birlikler, aynı zamanda Türkmenler'e de suikastler için hazır tutuluyor.

Bu özel Peşmerge birliği, 2003 yılında silah tutmayı bilmiyordu. Ancak şimdi hepsi 'Süper asker' konumuna getirildi. ABD, tam anlamıyla Irak'tan çekildikten sonra bu komandolara çok iş düşecek. Türkmenler, Kürtler ve Araplar, ABD'nin bölgeden çekilmesiyle birlikte birbirine girecek. İşte MOSSAD'ın planı da burada devreye girmiş olacak.

Savaş adı altında bölgede, birçok Türkmen öldürülecek. ABD, Barzani yönetiminde olmasını istediği bölgedeki Türkmen sorunu da bu şekilde çözülecek. Ancak bu durum planlandığı kadar kolay olmayacak. Çünkü Türkiye de bölgede planlanan istikrarsızlığın farkında.

Türkiye, İsrail'in bu tutumunu gayet yakından izliyor. Benim bildiğim bu detayları elbette Türk hükümeti de biliyor. Yakın bir tarihte, Türkiye İsrail'I vurursa hiş şaşırmam. Çünkü Ortadoğu'da yaşanan gerginlik aslında iki ülke arasındaki çekişmeden kaynaklanıyor.

Şu anda Kuzey Irak'ta eğitim vermiş ajanların dışında 1000 Mossad ajanı var. Cok iyi kamufle olmuşlar. Bir Kürt'ten daha iyi Kürtçe, Arap'tan daha vurgulu Arapça ve Türkmen'den daha iyi Türkçe konuşuyorlar.

Mossad'ın bölgede güçlü olmasını öncelikle ABD istiyor. Çünkü Türkiye'nin daha da güçlü olması, İsrail'in Kuzey Irak'taki gücüne bağlı. İsrail, PKK'ya destek vererek Türkiye'de istikrarı da yok etmeye çalışıyor.

Türkiye, bir süre önce Kuzey Irak'a mesaj verdi:
Bölgedeki Kürtler'e şunu söylemek istiyoruz. Sizden korkmuyoruz. Fakat sizin bizden korkmanız için birçok sebep var. Bunu asla aklınızdan çıkartmayın." İşte bu mesaj aslında Kuzey Irak üzerinden İsrail'e verildi.

Bölgede hiç dostu kalmadı
İsrail konusunda ilginç tespitleri olan Seymour Hersh, Netanyahu-Lieberman-Barak koalisyonunun İsrail için büyük sorunlar yaratacağı görüşünde. Hersh, "Çünkü ortak fikirleri, savaş üzerine kurulu. Artık bölgede hiçbir dostu olmayan İsrail'in bu hükümeti, büyük sorunları da beraberinde getirecek. Çünkü başta Türkiye olmak üzere çevreye bakışları daha da sertleşti. Bu düşünce İsrail'i daha da yalnızlığa itecek" dedi.

Onun yazdığı 'resmi belge' etkisi yapıyor
1937 Chicago doğumlu Seymour Hersh, dünyanın en önemli gazetecilerinden biri. Hala New Yorker Dergisi'nde askeri ve güvenlik konuları üzerine makaleler yazan Hersh, gazeteciliğe 1959 yılında polis muhabiri olarak başladı. Hersh 1963'te Associated Press'in Chicago ve Washington temsilcisi oldu. Daha sonra New York Times'a transfer oldu. Burada müthiş haberlere imza atan Hersh, 1983'te Kissinger ile ilgili yazdığı kitap olay oldu. Hersh, batık bir Sovyet gemisi ile ilgili CIA planlarını anlattığı ünlü 'Jennifer Projesi', 1983'te Sovyetler'in Kore uçağını neden vurduğunu, Vietnam'da My Lai adlı bölgede ABD askerlerinin öldürdüğü Vietnamlı sivillerin hikayelerini gündeme taşıdı. İşte bu haberler, onun yazdığı her çalışmanın 'resmi belge' olarak algılanmasını sağladı. Irak'taki Ebu Garib hapishanesindeki fotoğrafları, İsrail'in Lübnan'a saldırılısında ABD'nin rolünü, Washington İran'a saldırı planlarını kaleme alan Hersh, başarıları ile araştırmacı gazetecilik dalında Pulitzer ödülü kazandı. 100'ü aşkın ödülü bulunan Hersh, 73 yaşında olmasına rağmen hala kendini muhabir olarak tanımlıyor.