Sağlıkçıya maaş müjdesi

YÖK, laborant ve veteriner sağlık önlisans eğitimini 'üst öğretim' saydı. Bu kararla 35 bin sağlık çalışanının döner sermayeden aldıkları pay 200 ile 300 lira arasında arttı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Sağlıkçıya maaş müjdesi
35 bin sağlık çalışanının maaşını artıracak bir gelişme yaşandı. Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı'nı sağlıkla ilgili bir üst öğrenim saymayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 4 Şubat'ta bu kararını değiştirdi.

YÖK'ün Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı'nı sağlıkla ilgili bir üst öğrenim saymasının ardından, Sağlık Bakanlığı da bir yazıyla taşra teşkilatlarını bilgilendirerek, gerekli işlemlerin 4 Şubat itibariyle yapılmasını istedi. Türk Sağlık-Sen, yaklaşık 35 bin sağlıkçının maaşı ve döner sermayeden alacağı payın yükseleceğini belirterek, maaşlardaki 200-300 TL'yi bulan kayıpların giderileceğini bildirdi. Sendika yetkilileri, 3 aylık kaybın alınması için de sağlık çalışanlarının bireysel dava açabileceklerini kaydetti.



560 KİŞİ İŞSİZ KALDI!

KİM KORKAR KÖPEKTEN

16 YILLIK CİNAYETİ BİR MEKTUP ÇÖZDÜ


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.