Yerli oto için teknolojimiz var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2011 Güncelleme 24 Eylül 2011, 19:08
Yerli oto için teknolojimiz var

İÇİNDEKİLER

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, önümüzdeki günlerde Otomobil Sanayicileri Derneği'nin Sanayi Bakanlığı'na yerli otomobil üretimiyle ilgili raporunu sunacağını açıkladı. Bunun "Türkiye'de otomobil teknolojik olarak üretilebilir mi?" sorusunun cevabını verdiğini belirten Otay, "Bugün Türkiye'deki yerli sanayinin 1.5 milyon araç üretecek kapasitesi var. Dolayısıyla bunun fiziken teknolojik üretilmesinde bir sorun yok. Ancak bunu yapmak için bu işe girip de soyunan birinin yatırım yapması lazım" dedi. TRT Haber'de yayınlanan Ekonomi Kulubü programına katılan Otay, yerli otomobilin sadece Türk halkını hedef almaması gerektiğini ifade ederek, "Bu başlangıç için yeterli olabilir ama kesinlikle global olmak gerekir" diye konuştu. "Türkiye'de motor üretilmiyor, her şey dışarıdan geliyor" eleştirisinin doğru olmadığını söyleyen Otay, Türk motorunun üretildiğini vurguladı.

SATIŞ REKORU KIRILIR
Bu yıl toplam pazarı 850 bin araç olarak görüp, ona göre plan yaptıklarını anlatan Nuri Otay, "Geçen yıl ağır vasıta da dahil 790 bin araç vardı. Bu yıl toplam piyasada otomotiv açısından rekor yılı olacak.
Yıl sonuna kadar dönemsel küçülmeler ve büyümeler görsek bile yıl sonunda elde edilecek rakam, makro bir değişiklik olmazsa rekor olacak" dedi.