Lizbon'da bu iş biter

Beşiktaş, Skenderbeu'yu mağlup etmesine rağmen Sporting'in Moskova'da Lokomotiv'i yenmesiyle gruptan çıkma işi son maça kaldı. Bu sonuçlarla H Grubu'nda zirveye yerleşen Beşiktaş'a gruptan çıkması için 10 Aralık'ta Sporting'le oynayacağı maçta beraberlik yetiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2015 Güncelleme 27 Kasım 2015, 00:22
Lizbon’da bu iş biter

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın yer aldığı H Grubu'ndaki diğer maçta Sporting Lizbon, lider Lotomotiv Moskova'yı deplasmanda 4-2 gibi farklı skorla mağlup etti. Beşiktaş'ın, Skenderbeu'yu yenmesine rağmen, Sporting Lizbon'un Lokomotiv Moskova deplasmanında kazanması hesapları karıştırdı. Siyah-beyazlı ekip, 10 Aralık'da Sporting'le Portekiz'de oynayacağı maçtan beraberlik çıkarması halinde UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkacak. Maçtan sonra açıklama yapan futbolcular gruptan çıkacaklarına kesin gözüyle bakıyor. Siyah-Beyazlılar'ın yıldız ismi Quaresma, "Aslında bu maçta gruptan çıkmayı garantilemeyi düşünüyorduk. Ama Lizbon'un kazanması işi son maça bırakmamıza neden oldu" dedi.

TÖRE: TURU GARANTİLEMEMİZ GEREKİRDİ
Maçtan sonra konuşan Gökhan Töre ise "Galip geldiğimiz için mutluyuz. Ancak istediğimiz oyunu yansıtamadık. Attığımızın 3 katını daha atabilirdik. Bu maçta gruptan çıkmayı garantileyeceğimizi düşünüyorduk. Lizbon'un Lokomotiv Moskova'yı deplasmanda yenmesi büyük sürpriz oldu. Ancak yine de bizim hedefimiz belli. Lizbon'u Portekiz'de mağlup edip gruptan çıkacağız. Beraberlik bize yetiyor ama yine de kazanmak istiyoruz" dedi.

ERSAN GÜLÜM BU KEZ SAKATA GELDİ
Sivasspor maçında iki kez sakatlık geçiren ve oyuna devam etmeyi başaran EGülüm dün ıslak zeminde talihsizlik yaşadı ve 32. dakikada arka adalesinden sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Şenol Güneş'in sakatlanan stoperinin yerine kulübedeki bir diğer stoper Miloseviç yerine sezona sol bekte başlayan ancak geçmiş kariyerinde defans göbeğinde de oynamış Tosiç'i tercih etmesi dikkat çekti.

BU TAKIM DAHA İYİSİNİ YAPABİLİR
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Skenderbeu engelini kayıpsız aştıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, "İnsan ister istemez evimizdeki Lizbon ve Moskova beraberliklerine üzülüyor. O maçların birisini kazansaydık, şimdi turu garantilemiştik" dedi. Galibiyete rağmen, arzulanan performansa ulaşamadıklarını belirten Güneş, "Bu takım daha iyisini yapabilir. O potansiyel oyuncularımda var. Sadece daha çok çalışmamız ve hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor. Talebelerimi mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.