İsmi küçük görevi büyük!

Herkes Mourinho'nun Burak, Drogba, Sneijder ve Selçuk'u izlemeye geldiğini sanıyordu. Fakat gerçek çok farklı!.. 13 yaşındaki Jose Junior, Galatasaray savunmasının yerleşimini ve duran toplarda nasıl pozisyon aldığını saniye saniye videoya çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2013 Güncelleme 19 Mart 2013, 03:03
İsmi küçük görevi büyük!

İÇİNDEKİLER

Kadir Has Stadı'nda oynanan Kayserispor-Galatasaray maçında en çok konuşulan konu Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun tribünde olmasıydı... Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştikleri Sarı-Kırmızılı rakibini mercek altına alan Portekizi hoca, oğlu Jose Mario Junior'ı da yanında getirmişti. 13 yaşındaki Jose Mario'nun ipad'iyle sürekli çekim yapması dikkatlerden kaçmamıştı. Herkes Mourinho'nun oğlunun Cimbom'un süper yıldızları Didier Drogba, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ı çektiğini zannediyordu. Fakat TAKVİM bambaşka bir gerçeğe ulaştı.

HÜCUM SİLAHLARINI EZBERE TANIYOR
Dünyanın en önemli teknik direktörlerinden biri olan Mourinho'nun Galatasaray'ın hücum silahlarını zaten çok yakından tanıdığı için, rakibinin zayıf yönlerini mercek altına aldığı öğrenildi. Portekizli hocanın oğlunun da Galatasaray'ın defanstaki dizilişini, duran toplarda pozisyon alışını ve savunmadan oyun kuruşunu ipad'ine kaydettiği ortaya çıktı. Mourinho'nun maç sırasında oğluna neleri çekmesi konusunda talimat verdiği de gözlendi.

DEFANSIN ORTASI VE SOLUNA DİKKAT!
Kura çekiminden bu yana Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçların bir çoğunu kasetten izleyen Mourinho'nun, temsilcimizin yumuşak karnının defansın ortası ve solu olduğunu düşündüğü öğrenildi. Tecrübeli hocanın ayrıca Galatasaray'ın duran top savunmasında sıkıntılı olduğunu belirlediği, takımını da bu eksiklere göre maça hazırlayacağı gelen bilgiler arasında.

RÖPORTAJ KOMEDİSİ!
Önceki gün birçok TV, Mourinho ile özel röportaj yaptığını son dakika olarak geçti. Fakat özel röportaj denilen görüntü, Portekizli hocanın G.Saray eşleşmesi için, "Çok zor" demesiydi.

ÇOCUKTAN AL TAKTİĞİ
Babasıyla birlikte Kayseri'ye gezmeye geldiği sanılan Jose Mario Junior'un aslında çok önemli bir görevi vardı. Jose Junior, adeta Mourinho'nun yardımcısı gibi çalıştı!..

REAL'İ BABAM DA ŞAMPİYON YAPAR
Mourinho'nun oğlu Jose Jr.'ın da Kayseri'ye gelmesi twitter'da çok konuşuldu... Özellikle 13 yaşındaki Jose Jr.'ın sürekli ipad'iyle maçı çekmesi futbolseverlerin espri malzemesi oldu
@I_love_and_ Mourinho'yu GS'den daha çok endişelendiren şey, ipad'in şarjı bitecek, oğlu "Baba gidelim yeeaaa" diye tutturacak.
@ozguRugzo Mourinho'nun oğlu da acaba, "Babam da Real Madrid'i şampiyon yapar" geyiğine giriyor mudur?
@ersoyozdem Mourinho'nun oğlu ipad'de Candy Crush oynuyordu bence! Keşke 2 tane can yollasaydı!
@SUNLUS Çocuk resmen statta korsan çekim yapıyor. Lig TV de buna müdahele etmiyor!

MARCA: R.MADRiD'iN CASUSU JOSE JUNIOR!
Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen MARCA Gazetesi, Mourinho'nun oğlu Jose Jr.'ın Kayseri'de maç izlemesini bu ilginç başlıkla okuyucularına duyurdu.

20 KİLO SUCUK PASTIRMA MANTI
Real Madrid kulübünün tahsis ettiği özel uçakla Kayseri'ye gelen Jose Mourinho, İspanya'ya 3 koliyle döndü. Portekizli teknik adama verilen hediyeler arasında, 20 kilo pastırma, 20 kilo sucuk ve 20 kilo mantı da bulunuyor. Dönüş yolculuğu öncesinde hazırlanan 3 koli görevliler tarafından uçağa yerleştirildi. Mourinho'nun Kayserispor yönetimine sıcak ilgisi için çok teşekkür ettiği belirtildi.

JOSE EN ÇOK BU HALIYI BEĞENDİ
Portekizli hocaya hediye edilen Yahyalı halısı yüzde yüz yün ve sadece kök boya kullanılıyor

Kayseri'de çok renkli bir gün geçiren Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, İspanya'ya birçok anı ve hediye ile döndü. Fakat Portekizli hocayı en çok etkileyen hediye Kayserispor Kulübü tarafından verilen Yahyalı halısı oldu. Yahyalı halkının en eski kültürlerinden gelen bu halının özelliği yüzde yüz yün olması ve üretiminde kök yani tabii boyaların kullanılması.

YAHYALI HALISININ ÖZELLiKLERi
Yüzde yüz yündür. Kök boya kullanılıyor. İlmik sayısı çok fazladır. Gri renk için balçık çamuru, kahverengi için cevizin yeşil kabukları kullanılıyor. Evlenme çağındeki kızlar çeyizlerine mutlaka bu halıdan dokurlar.

DROGBA FORMASI İSTERİM!

Kayseri'deki maç sonrasında Jose Mourinho'nun oğluna imzalı G.Saray forması hediye edildiği belirtilmişti. Jose Mario Junior'un hayranı olduğu Drogba'nın formasını istediği, Fildişili yıldızın da bu isteği geri çevirmediği ifade edildi.

İSPANYA' DAN MESUT'A İLGİNÇ LAKAP: VİTAMİN!
Real Madrid'in ligde 5-2 kazandığı Mallorca maçı sonrası İspanyol basınından en büyük övgüyü Mesut Özil aldı. İkinci yarıda girip galibiyette önemli rol oynayan Türk yıldız için gazeteler, "Vitamin" yorumunu yaptı.

TUNÇ ÖZGEN