Fener Cimbom'a bilendi

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'u 4-1 mağlup etti...

Giriş Tarihi 18 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2010, 22:02
Fener Cimbom’a bilendi

İÇİNDEKİLER

Sarı Lacivertliler, Konyaspor'un sert futboluna rağmen 90 dakika boyunca rakibin, sahadan sildi ve farklı bir galibiyet aldı. Galibiyeti getiren goller Emre, Semih, Stoch ve Lugano'dan gelirken Fenerbahçe'nin 8 maç sonunda kaydettiği gol sayısı tam 24 oldu. Konyaspor'un maçtaki tek golünü ise Grajciar kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Sarı Lacivertliler, önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray derbisini beklemeye başladı...

İKİ TAKIM DA EKSİK
Fenerbahçe'de, sakatlığı süren Alex maç kadrosunda yer almadı. Alex'in yerine kaptan olarak sahaya Emre Belözoğlu çıktı. Milli takımdan sakat dönen ve sağ diz iç yan bağlarında kısmi yırtık tespit edilen Niang ise 11 kişilik kadroda yer aldı.

Alex'in yanı sıra ülkesinde tedavisini sürdüren Güiza, sakatlıkları bulunan Selçuk ve Uğur da kadroda yer almazken Brezilyalı Cristian Baroni, Gökhan Ünal ve İlhan da Aykut Kocaman tarafından kadroya alınmadı.

Ev sahibi ekip Konyaspor'da ise ameliyat olan Murat Tosun ve sarı kart cezalısı Erdinç Yavuz ile babası vefat eden İbrahim Ege, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

ŞANSSIZ ÖZER
Fenerbahçe, Konyaspor maçının ilk dakikalarında şanssız bir sakatlıkla sarsıldı. Özer Hurmacı, 10. dakikada Konyaspor ceza alanında rakipler girdiği bir ikili mücadele sonunda yerde kaldı ve ayağından sakatlandı. Bunun üzerine Aykut Kocaman, Özer'in yerine Semih'i oyuna aldı. Alınan ilk bilgilere göre genç oyuncunun sol ayak tarak kemiğinin kırıldığı bildirildi.

EMRE DİREĞE NİŞANLADI
Sarı Lacivertliler, maçın 19. dakikasında Dia'ya yapılan bir faul sonrası ceza alanı içinde bir endirekt vuruş kullanma hakkı kazandı. Topun başına Mehmet Topuz geçip pasını Emre'ye çıkardı ama Emre'nin sert şutunda top önce defansa, sonra da direğe çarpıp kornere gitti.

ÇOK ŞIK BİR GOL
Gol için rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe, öncesinde Stoch ve Niang'la iki kez gole yaklaştı. 26. dakikada ise beklediklerie gole ulaştı sarı lacivertliler... Emre Belözoğlu, ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ve kaleci Orkun'u avlamayı başardı.

CEVAP GECİKMEDİ
Konyaspor maçta ilk kez bu kadar organize geldi ve skoru 1-1 yapan golü attı... 31. dakikada Sol kanattan gelişen atakta önce Burak ortaladı, Lietava bekletmeden topu Grajciar'ın önüne bıraktı. Slovak oyuncu da topu filelere gönderdi ve skora denge geldi: 1-1

NÖBETÇİ SEMİH İŞ BAŞINDA
Fenerbahçe, çok hızlı bir tempoda oynanan maçta bir kez daha öne geçti. 34. dakikada sağ kanattan hızla ceza alanına giren Dia, yerden bir pasla topu Semih'e bıraktı. Semih'in vuruşunda top takım arkadaşı Niang'dan döndü ve top yine önünde kaldı. Semih bir kez daha topa vurdu ve bu kez golünü attı: 1-2

STOCH SKORU 3-1 YAPTI
Sarı Lacivertliler, 41. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Semih'le verkaca giren Miroslav Stoch, sol ayağıyla çaprazdab şutunu çekti ve topu Orkun'un kollarının altından filelere göndermeyi başardı: 3-1

İlk yarı da Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi...
VOLKAN'DAN İKİ GÜZEL KURTARIŞ
Konyaspor, ikinci yarıya etkili başladı... Önce Grajciar 49. dakikada ceza sahasına girer girmez kaleyi yokladı ama Volkan topu kornere çeldi. 1 dakika sonra ise Lietava ceza sahası dışından müthiş bir şut çıkardı ama Volkan Demirel yine başarılıydı bu pozisyonda.

LUGANO FARKI 3'E ÇIKARDI
Fenerbahçe, ikinci yarıda daha kontrollü bir oyunu sergilese de golü bulmayı başardı. Sağ kanattan Emre'nin kullandığı frikikte Lugano kafayı vurdu ve direğin hemen dibinden topu 4. kez Konyaspor ağlarına gönderdi: 1-4

NİANG VE DİA DİNLENDİRİLDİ
Aykut Kocaman, farklı skorun da getirdiği rahatlıkla önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray derbisini düşünerek maçın yıldızlarından Dia ve Senegalli golcü Niang'ı son bölümde oyundan aldı. Yerlerine giren isimler genç Gökay ve Santos oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç Fenerbahçe'nin 4-1'lik üstünlüğüyle sona erdi...