Divan dağıldı

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında Gezi'ye değindi. Göstericilere kapısını açan Koç ailesine ait Divan Otel'ini eleştirdi: Polisle çatışanlar oraya girdi. Sahipleri de onlara bir güzel ev sahipliği yaptı. Yasalarda yataklık etmek suçtur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2013 Güncelleme 26 Haziran 2013, 02:48
Divan dağıldı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Gezi olaylarını ve sonrasını değerlendiren Erdoğan, şu mesajları verdi:

MEYDANA ÇIKIN:

Mitinglerimizde halkın neler hissettiğini gördük. Siz de bir şey mi söyleyeceksiniz, gelin meydanlara çıkın. Bu millet bu kampanyaları yutmadı.

DİLLERİ İNGİLİZCE:
Bu gösterileri kışkırtanlar, milleti etkileyemeyeceklerini biliyorlardı. Başından itibaren uluslararası çevrelere seslendiler.

BREZİLYA:
AK Parti iktidarıyla, istikrar dönemi başladı. Brezilya gibi 20 cent zam için bu eylemler yapılmıyor. Brezilya'da oynanan oyunun da aynı merkezden düğmeye basılmak suretiyle yapıldığına inanıyorum.

ÇAĞRI CHP'DEN:
Muhalefet yapamayan CHP çatışma çağrıları yaparak bu kitlelerin sokağa çıkmasına zemin hazırladı.

ALEVİ PAKETİ:
Alevi paketiyle ilgili başbakan yardımcıma talimatım var. Taleplerini de gayet iyi anlıyoruz. Ama bunları masada çözmeliyiz. Aynı yanlışlara düşmemek gerekir.

CHP KÖRÜKLÜYOR:
Gezi parkı olaylarını kışkırtan, Alevi vatandaşlarımı sokağa dökmek isteyen televizyonun, gazetelerin sahipleri CHP'lilerdir.

GERİ ADIM YOK:
Cuntalar karşısında asla boynumuzu bükmedik. Cumhuriyet mitingleri karşısında, Danıştay gibi kirli saldırılar karşısında, medya operasyonları karşısında, asla boynumuzu bükmedik. Bundan sonra da bükmeyiz.

ÇATIŞTILAR:
Diyorlar ki "Otele polis saldırdı..." Polis, durup dururken saldırmadı. O meydanlarda polisle çatışanlar oraya gitti. Oranın sahipleri de onlara güzel bir ev sahipliği yaptı. Oranın peşinden polis oraya girdi. Biliyorsunuz yasalarda yataklık etmek de suçtur. Bu bir yataklık etme suçudur aslında...

BİR GAZETECİ:
Uluslararası bir yayın kuruluşunun Türkiye temsilcisi "Duran adam değil, durduran adam olalım. Altı ay tüketmeyin, bizi dinleyecekler" diyor. Bir insan kendi ülkesine karşı böyle bir komplonun içinde yer alabilir mi?