Gül gibi karşılama

İsveç Prensesi Lilian vefat etti. Ülkede ulusal yas ilan edildi. Buna rağmen Kral Gustof, Cumhurbaşkanı Gül'ü törenle karşıladı. Kral'ın nezaketine karşı Türkiye de jest yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2013 Güncelleme 12 Mart 2013, 01:54
Gül gibi karşılama

İÇİNDEKİLER

Türkiye'den İsveç'e "ilk resmi ziyarette bulunan devlet başkanı" sıfatıyla İsveç'e giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, acı bir tesadüfle karşılaştı. İsveç Kralı'nın amcasının eşi Prenses Lilian (97), önceki gece vefat etti. Ülkede ulusal yas ilan edildi. Prenses acısı, Gül coşkusunu engellemedi. Yılda 2 kez devlet başkanı ağırlayan Kral Gustaf, programın aynen devam etmesini istedi.

BAYRAK YARIYA İNDİRİLDİ
Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Stockholm'de atlı arabayla karşılandı. Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia, sarayda Gül çiftinin onuruna yemek verdi. Yemek, dünyanın en uzun protokol masasında yendi. Kral'ın bu nezaketine karşı Türkiye de bir jest yaptı. İsveç'teki Türk Büyükelçiliği ve konsolosluklardaki Türk bayrakları yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Gül, bugün İsveç Başbakanı Fredik Reinfeldt ile bir araya gelecek.

KÜLKEDiSİ
Prenses Lilian, Prens Bertil'e 2. Dünya Savaşı sırasında aşık olmuştu. Halktan biri olduğu için kraliyet ailesi evlenmelerine izin vermemişti. Çift evlenmek için 33 yıl beklemişti.

ATLI ARABAYLA SARAYA...
Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, atlı arabalarla Kraliyet Sarayı'na gitti. Kral Gustaf, Cumhurbaşkanı Gül'e İsveç'in en üst düzey nişanı olan ''Serafim Nişanı''nı, Gül de Kral'a Türkiye'nin ''Devlet Nişanı''nı takdim etti.




Ceyda KARAASLAN