Menderes'e sevgi seli

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes için ilk tören Ankara'da düzenlendi... Bakanlar, milletvekilleri ve on binlerce vatandaş, cenazeye omuz vermek için yarıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2011 Güncelleme 25 Aralık 2011, 00:57
Menderes’e sevgi seli

İÇİNDEKİLER

Tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gece hayatını kaybeden Aydın Menderes, Ankara'dan sevgi seliyle uğurlandı. Merhum Başbakan Adnan Menderes'in oğlu ve ailenin son ferdi Aydın Menderes'in cenazesi hastaneden eşi Ümran Menderes ve yakınları tarafından alındı. Türk bayrağına sarılı tabut, sonra Hacı Bayram Veli Camii'ne getirildi. Bakanlar, milletvekilleri ve vatandaşlar cenazeye omuz vermek için yarıştı. İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, cenazeyi Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü düzenledi. Erdoğan'ın "Cenaze İstanbul'a getirilene kadar refakat edin" talimatı da verdiği öğrenildi. Kar yağışı altında kılınan namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

2. TÖREN İSTANBUL'DA
Görmez, Aydın Menderes'in babası, merhum Başbakan Adnan Menderes'i de anarken, "Hiçbir zaman kaderine küsmemiş, milletine ve ülkesine hizmet etmiş bir insan olarak yad edeceğiz" dedi. Aydın Menderes'in eşi Ümran Hanım, Hacı Bayram Veli Camii'ne, cenaze namazına kısa bir süre kala geldi. İstanbul'a gönderilen Aydın Menderes'in cenazesi, bugün Fatih Camii'nde kılınacak 2'nci namazdan sonra babasının yanında Topkapı Anıtmezar'da defnedilecek.



YOĞUN KATILIM
Cenaze törenine İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel katılmadı. Ankara'daki törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Bülent Arınç olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal katıldı.

TSK ÇELENK GÖNDERDi
Babası Adnan Menderes 27 Mayıs Darbesi'yle Başbakanlık koltuğundan alındı, idam edildi. Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in Cenaze törenine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenk göndermesi dikkat çekti.

Uğur BECERİKLİ