150 yıl hapis talebi

Özel yetkili savcı, BDP Diyarbakır milletvekili Leyla Zana'ya 45, Nursel Aydoğan'a 72, BDP Van vekili Aysel Tuğluk için 33 yıl hapis istemiyle dava açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2011 Güncelleme 13 Ekim 2011, 00:00
150 yıl hapis talebi

İÇİNDEKİLER

BDP Diyarbakır Milletvekilleri Leyla Zana ve Nursel Aydoğan ile BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, 12 Haziran seçimleri öncesi 'terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları' iddiasıyla, 33 ile 72 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Leyla Zana, Aysel Tuğluk ve Nursel Aydoğan hakkında hazırlanan iddianameler, Özel Yetkili 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Leyla Zana ile ilgili hazırlanan iddianamede, Zana'nın 5 ayrı suça karıştığı belirtildi.

ÖRGÜT ADINA
Zana için 45 yıl hapis cezası isteniyor. Nursel Aydoğan için hazırlanan iddianamede ise 4 ayrı suçtan 72 yıl hapis talebinde bulunuldu. Tuğluk için de 4 kez 'Terör örgütünün propagandasını yapmak', bir kez '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' ve bir kez de 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından 33 yıl hapsi istendi.

DAVA 1 HAF TA SONRA BAŞLIYOR
Milletvekilleri Zana, Tuğluk ve Aydoğan hakkında Özel Yetkili 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın, önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.