Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve kekiği bir kapta yoğurup hamburger köftesi büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Izgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın. Patates püresi için, bir tencerede patatesleri üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezin. Tereyağı, tuz ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Domates sosu için ince kıyılmış soğan, sarımsaklar ve tereyağını bir tavada soteleyin. Rendelediğiniz domatesleri ilave edip ezerek pişirin. Defne yaprağı ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın. Bu karışıma et suyunu ekleyip pideleri ıslatın. Yoğurt sosu için, süzme yoğurda ince kıyılmış sarımsakları, tereyağını ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pideleri servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla patates püresi, köfte ve yoğurt sosunu döküp sıcak servis yapın.
MALZEMELER:

6 tırnak pide

500 gr köftelik kıyma

1 su bardağı ıslatılmış ekmek içi

Tuz, karabiber, kekik

1 su bardağı et suyu

50 gr tereyağı Domates Sosu İçin:

1 soğan

2 diş sarımsak yemek kaşığı tereyağı

3 domates defne yaprağı, tuz

Yoğurt sosu için:

2 su bardağı süzme yoğurt

4 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı tereyağı

Karabiber
* * *
KEŞKÜLÜ FUKARA
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER:

50 gram kabuksuz badem

1 kahve fincanı pirinç unu

1 çorba kaşığı nişasta

4 su bardagi süt

Bir tutam tuz

1 su bardagi tozşeker

2 çorba kasığı hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı