Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: İlişki başlamadan bitiyorum

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sıkıntılara ilişkin 1 Mart 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan sorunlar ve diğer sağlık problemleri hakkında gelen sorulara cevaplar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2022 Güncelleme 01 Mart 2022, 06:59
Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: İlişki başlamadan bitiyorum

İÇİNDEKİLER

Hocam, 1 senelik evliyim. İlişkide başlamadan bitiyorum. Hanıma da yüzüm yok. Arkadaşım, 'Erken boşalma' dedi. Ne yapayım?
Dişi cinsel organı ile erkek cinsel organının birleşmesinden önce veya 1 dakika içinde meydana gelen duruma erken boşalma diyoruz. Sebebin açığa çıkarılması, endişelerin giderilmesi, sık cinsel ilişkide bulunarak cinsel gerilimin azaltılması işe yarayabilir. Erken boşalma eş için cinsel sorun halini alırsa tedavisi gerekir. İç hastalıkları, üroloji ve psikiyatrist desteği gerekebilir.



EŞİM FAZLA İSTEKLİ
Askerden gelir gelmez evlendim. 2 ay oldu. Ancak eşim ilişkide çok istekli. Bu iyi bir şey mi bilmiyorum. Düşündükçe başım ağrıyor. Ne yapmalıyım?
Eşler birbirleri ile rahat olmalıdır. Cinsel ilişki eşler arasında huzur, uyum, güven varsa daha iyi yaşanır. Cinsel ilişki haz, hoşluk, keyif içerir. Neticede insan haz, hoşluk, keyif içeren anları tekrar tekrar yaşamak isteyebilir. Yeni evli olmanıza rağmen bu konuları birbirinizle paylaşmanız oldukça iyi bir sonuç. Streste başlayan baş ağrıların için muayene ol. Hipertansiyon ve sinüzit de baş ağrısı şikayeti ortaya çıkabilir.



ERKEKLİK SORUNU
55 yaşındayım. Çocukları evlendirdik. Hanımla baş başa kaldık derken erkekliğim beni terk etti! 2 aydır hanımla kardeş kardeş oturuyorum. Dostlar, "Andoropozlu" deyip gülüyor. Bu yaşta erkeklik biter mi?
Bu yaşta andropoz beklenmez. Ancak hormonlarına baktır. 50 yaşın üzerindeki erkekleride testosteron eksikliği olabilir. Tiroit yetmezliği, prolaktin hormon fazlalığında sertleşememe oluşabilir. Şeker hastaları da bu sıkıntıyla sık karşılaşır.



CİNSEL HAYATIM BİTTİ
Bir sürü sıkıntım var. Depresyon hapı almaya başladım. Cinsel hayatım allak bullak oldu. Hapı bıraksam iyi olur mu?
Depresyon hapını doktor mu başladı, yoksa sen mi açık bir eczaneden aldın? Evin şalteri atınca elektrikçiye gidiyorsunuz kendi şalteriniz atınca kafanıza göre ilaç alıyorsunuz. Olmaz. Her ilaç her şeye iyi gelmez. Bu tip ilaçlar, cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir. Ama zaten depresyonda da cinsel istek azalabilir. İlacı kesin. Psikiyatri Uzmanı'na muayene randevusu alın.



İLİŞKİMİZ KÖTÜ
Eşim 8 hafta önce kalp krizi geçirdi. İlaç kullanıyor. Cinsel hayatımız krizden öncekine göre çok kötü. Doktora söylemeye çekiniyoruz. Ne yapalım?
Cinsel hayat içinde öneri istenmesi ve verilmesi doğal bir durumdur. Ayıp bir yanı yoktur. Nasıl ki hastalıklara uygun yemek yeme, hareket önerileri veriliyor, doktorunuzla mutlaka görüşün. Her hastanın hastalığı kendine özeldir. Ancak genel tavsiyelerden bahsedebiliriz. Uygun ve düzenli egzersizler, hareketler cinsel ilişki sırasında olası riskleri azaltabilir. Zaman kısıtlıysa erteleyin. Yetişme hissi ve gerilim sakıncalıdır. İyi dinlenilmiş bir gecenin sabahı cinsel ilişki için uygun zaman olabilir. Doktorunuzun tavsiye edeceği kalp damar genişleticiler ilişki öncesinde alınabilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN