Mehmet Turgut bu defa doğa için çekti

Popüler isimlerin popüler fotoğrafçısı Mehmet Turgut, yönünü doğaya çevirerek yine fantastik kareleriyle bir sergide buluşuyor.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 29 Ağustos 2012, 17:24
Mehmet Turgut bu defa doğa için çekti

İÇİNDEKİLER

Mehmet Turgut'un; hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan "5199" başlıklı sergisinden fotoğraflar ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında National Geographic Channel için çektiği kareler; "5199 – Doğaya Özen Göster" başlıklı sergiyle 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda! 31 Ağustos – 9 Eylül 2012 tarihleri arasında Resim Heykel Müzesi, Kültürpark Sanat Galerisi'nde ziyarete açık olacak serginin açılış galası ise 2 Eylül 2012, Pazar günü gerçekleşecek.

Dünyayı ve hayatı paylaştığımız hayvan dostlarımız için Mehmet Turgut'un objektifine poz veren Serra Yılmaz, Yüksel Aksu, Oben Budak, Sinan Güler, Mert Fırat, Rıza Kocaoğlu, Yekta Kopan, Levent Üzümcü, Demir Demirkan ve Burcu Güneş'in şaşırtıcı fotoğraflarının yer aldığı "5199" sergisi; ismini, Hayvan Hakları Kanunu'nda yetersiz hükümlere rağmen bir türlü değiştirilemeyen 5199. maddeden alıyor.

Sergide ayrıca, Mehmet Turgut'un, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında National Geographic Channel'ın "Doğaya Özen Göster" temalı kampanya için çektiği fotoğraflar da sergilenecek. Deniz Akkaya, Levent Yüksel, Nefise Karatay, Elif Dağdeviren, Oben Budak, Bedük, Gülşen, Nazlı Tolga ve projenin şeref konuğu Muazzez İlmiye Çığ'ın Belgrad Ormanı'nda verdiği pozlar İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

Mehmet Turgut'un "5199 – Doğaya Özen Göster" sergisi, 31 Ağustos – 9 Eylül 2012 tarihleri arasında Resim Heykel Müzesi, Kültürpark Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Fotoğraflar için tıklayın