Başkan Erdoğan'dan adalet çağrısı

Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda Mevlana’dan örnekler verip adalet çağrısı yaptı: BM’nin 5’li yapısı, zalimleri cesaretlendiriyor. Adaletli yeni bir küresel sistem kuralım...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2018 Güncelleme 26 Eylül 2018, 02:18
Başkan Erdoğan’dan adalet çağrısı

İÇİNDEKİLER

Hazreti Mevlana, adaleti, "Bir şeyi yerli yerine koymak", yani hakkı sahibine vermek olarak tanımlıyor. Gelin, ezilene kalkan olacak, aç ve açıkta kalana el uzatacak, gelecek nesillere umut aşılayacak bir küresel yönetim sistemi kuralım.

BM'nin, insanlığın barış ve refah beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığı da bir gerçektir. Güvenlik Konseyi, sadece 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, dünyanın diğer bölgelerine yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür.
Filistinliler'e uygulanan zulme ses çıkartmayanlar, sadece zalimlerin cesaretini artırmaktadır. Türkiye olarak biz, mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.
Cerablus ve Rai'yi DEAŞ'tan, Afrin'i PKK-PYD-YPG terör örgütünden temizleyerek, 4 bin kilometrekarelik bir alanı milyonlarca Suriyeli için güvenli ve huzurlu bir yer haline getirdik.
Hedefimiz Menbiç'ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir.
15 Temmuz 2016'da 251 vatandaşımızı şehit eden, FETÖ işte böyle bir terör örgütüdür. Bunun başı şu anda ABD'de, Pensilvanya'dadır. 160 ülkeye terör ihraç etmektedir...
Buradan tüm dünya ülkelerini, FETÖ'ye karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum.



TRUMP'LA SOHBET ETTİ
BM Genel Sekreteri Guterres'in konuşması ile başlayan Genel Kurul'da, Brezilya, ABD ve Ekvator'un ardından Erdoğan kürsüye çıkacaktı. Ancak Trump'ın gecikince Ekvator Devlet Başkanı Lenin Moreno Garces kürsüye çıktı. Trump 3. sırada yer aldı. Trump konuşurken Erdoğan bir sonraki konuşmacı olduğu için kürsünün arka kısmındaki salona geçti. İki lider salonda karşılaştı. Erdoğan, burada Trump ve eşi Melania ile kısa bir süre sohbet etti. Erdoğan, ardından Genel Kurul'da hitap etti. Erdoğan, Trump'ın devlet ve hükümet başkanları onuruna verdiği resepsiyona ise katılmadı.



BM Zirvesi için New York'ta bulunan Başkan Erdoğan, Malcolm X'in kızları Qabila ve İlyasa Şahbaz'ı kabul etti. Ankara'da bir sokağa Malcolm X adı verileceğini söyledi.

MALCOLM X'İN KIZI İLYASA ŞAHBAZ TAKVİM'E KONUŞTU: ERDOĞAN BABAM GİBİ
Babamın fikri mirası, her bir bireyin insanlığına işaret ediyor. Allah nezdinde hepimiz kardeşiz. Dinden, renkten, ırktan dem vurmuyor. Doğruyu yanlıştan ayırmaktan dem vuruyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsil ettiği şey bu... İnsan onuru, merhamet ve adalet adına konuşan böyle bir liderle bir araya gelmek, benim için büyük onur.



Müslüman olunca Malik El Şahbaz adını alan Malcolm X, 1965'te suikasta kurban gitti.