İşte Saadet

Saadet öğretmen, 6 öğrenciyi taciz eden müdürü hapse gönderdi. ABD’de ‘dünyanın en cesur kadınları’ arasında gösterildi. First Lady Melania Trump ise o eğitimciye ‘cesaret ödülü’ verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 00:25
İşte Saadet

İÇİNDEKİLER

Tacizci okul müdürünün tutuklanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan, dünyayı etkiledi. Kahraman öğretmen, ABD tarafından ödüllendirildi. Saadet öğretmenin ortaya çıkardığı skandal, İzmir Menderes'te 2014 yılında patlak verdi. Bir ilkokulda müdür olarak görev yapan Adil Ş.'nin 6 kız öğrenciye porno film izletip, cinsel tacizde bulunduğu belirlendi. Tutuklanan Adil Ş., daha sonra tahliye edildi. Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın BİMER'e şikayeti ile tekrar gündeme geldi. Mağdurlarla tek tek görüşen Özkan'ın şikayeti üzerine Adil Ş., 6 ay sonra tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sapık öğretmenin 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasını sağlayan Saadet Özkan'ın mücadelesi, dünyanın gündemine yerleşti. Kız öğrencileri için savaşan Özkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin önerisiyle ABD Dışişleri Bakanlığı'nın koordine ettiği "Uluslararası Cesur Kadın" ödüne aday gösterildi. Özkan, dünyadaki en cesur 13 kadından biri seçildi. Dün akşam Washington'daki ödül gecesine katılan ve "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü"nü First Lady Melania Trump'tan alan Özkan, şunları söyledi: "Kaybetmekten korkanlar değil, gerçekten çmücadele edenler kazanırlar."

ABD'DEN ÖDÜL
Kız öğrencileri için mücadele eden ve ABD tarafından ödüle layık görülen Saadet öğretmen, dün Washington'da düzenlenen törene katıldı. "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü"nü First Lady Melania Trump'ın elinden aldı.