Sıkıysa ısır

Hollanda, ırkçılık yaptı. Türkler’in üzerine köpeklerini saldı. Yabancılara tehditler yağdırdı! Ancak kendi kraliçesinin durumunu hatırlamadı! Çünkü Kraliçe Maxima, Arjantin göçmeni bir Hollandalıydı. Hatta çifte pasaportu vardı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2017 Güncelleme 16 Mart 2017, 02:13
Sıkıysa ısır

İÇİNDEKİLER

Avrupa, hep iki yüzlü davrandı. Yüzüne güldüğü ülkelerin arkasından kanlı planlar yaptı. İnsan hakları yalanıyla dünyayı kandırdı. Hollanda ise haddini aştı. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına hava sahasını açmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Betül Sayan Kaya'yı Rotterdam'daki konsolosluk binasına almadı. Buna tepki gösteren gurbetçi vatandaşlarımıza ise acımadı. Hollanda polisi, köpeklerle, atlarla Türk vatandaşlarına saldırdı. Üstüne üstlük ülkeyi terk etmeleri konusunda tehditler yağdırdı. Göçmenlere kapıyı kapattı.

ÇİFTE VATANDAŞLAR AYAKLANDI
Ancak insanlıkta sınıfta kalan Hollanda, kendi kraliçesini hatırlamadı. Gerekli uyarıyı ise kendi vekilleri yaptı. Hristiyan Demokrat Parti (CDA) lideri Sybrand Buma, Arjantin kökenli Kraliçe Maxima'nın Arjantin pasaportunu geri vermesi gerektiğini açıkladı. Buma, "Bana kalsaydı herkesin sadece bir pasaportu olurdu ve bu Kraliçe için de geçerli" dedi. Ayrıca Buma "Çifte vatandaşlık insanların Hollanda toplumuna entegrasyonunu zorlaştırıyor" ifadesini kullandı. Bu açıklamadan sonra başta Türkler olmak üzere Hollanda'daki yabancılar Kraliçe'ye tepki yağdırdı. Türkler "Hollanda'nın köpekleri Kraliçe'yi ısırsın da görelim. Bize yaptıklarını ona da yapsınlar" şeklinde mesajlar yazdı.


* Hollanda Kraliçesi Maxima'nın çift pasaport taşıyor olması ülkenin gündemlerinden biri haline geldi. Kraliçe Maxima, 17 Mayıs 1971 tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te doğdu. 2002 yılında Kral Willem- Alexander ile evlendi. Bu evlilikten 3 kızları oldu.


* Hollanda polisi insan hakları suçu işleyerek Hollanda pasaportu da taşıyan Türk vatandaşlarına copla müdahele etmiş ve köpeklerle saldırmıştı.