Seri ceza

Başkent ve İstanbul’da 3 kişiyi öldüren Atalay Filiz için karar çıktı. Seri katil, Ankara’da işlediği 2 cinayetle ilgili 2 kez ağır müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2017 Güncelleme 10 Mart 2017, 00:00
Seri ceza

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin konuştuğu Atalay Filiz ile ilgili Ankara'da açılan dava sona erdi. Seri katile, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Gündemi sarsan Filiz, 2013'te Ankara'da çocukluk arkadaşı Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı kurşuna dizdi. Çifte cinayetin ardından İstanbul Tuzla'da gizlendi. "Furkan" kimliğini kullanan Filiz, bir çay bahçesinde işe girdi. "Kimsesiz Furkan" diye tanınan seri katil, 27 Mayıs 2016'da ise gerçek kimliğini öğrenen patronunun eşi Fatma Kayıkçı'yı öldürüp firar etti. 2011 yılından beri kayıp olan Rus sevgilisi Olga'yı da öldürdüğü düşünülen Filiz, günler süren kaçışın ardından İzmir'de polise enselendi. 3 kişinin katili, cezaevine gönderildi. Deli numarası yapan seri katilin Ankara'daki cinayetlerle ilgili yargılanmasına dün Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Filiz'in duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı bildirildi. Son sözleri sorulan seri katil, avukatının yeni olduğunu ve bu nedenle kendisiyle konuşup yeniden savunma yapmak istediğini söyledi. Mahkeme bu talebi reddetti.

'HALKIMIZ İDAM İSTİYOR'
Filiz, "20 saat konuşabileceğim malzeme var aslında. Ama karar belli olduğu için kendimi fazla yormayacağım" dedi. Arkadaşı Göktuğ'u, FETÖ'cü olduğu, sevgilisini de Rus ajanı olduğu için öldürdüğünü söyledi. Sözlerine, "Halkımız hainlerin idamını istiyor. Ben bir anlamda halkımızın isteğini yerine getirdim" diyerek devam eden Filiz, cinayetlerin ardından polisten değil KGB ve FETÖ'den kaçtığını belirtti. Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Atalay Filiz'in Demirarslan ve kız arkadaşı Radchikova'yı "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

FETÖ'LÜ SAVUNMA
Atalay Filiz, Ankara'daki davanın karar duruşmasına Silivri'den bağlandı. 2013'te TÜBİTAK'ta görev alan çocukluk arkadaşı Göktuğ Demirarslan'ı FETÖ'cü olduğu için öldürdüğünü anlattı.

KAYIKÇI DAVASI SÜRÜYOR
Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz hakkında, Tuzla'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle İstanbul'da da ayrı bir davası bulunuyor. İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Filiz, "tasarlayarak öldürmek" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.