İnsanlığa kapak

13 yaşındaki Koral, büyük bir insanlık adımı attı. Engellileri tekerlekli sandalye sahibi yapan ‘mavi kapak’ kampanyasına destek çıktı. 1 yılda yaklaşık 400 kilo kapak toplayarak rekora adını yazdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2016 Güncelleme 13 Eylül 2016, 00:00
İnsanlığa kapak

İÇİNDEKİLER

İzmir Alsancak'da yaşayan Koral Mercan (13), yaşına rağmen büyük bir insanlık örneği gösterdi. Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye sağlamaya yönelik "Mavi Kapak, Mavi Sevgi" kampanyasına destek veren Mercan, topladığı binlerce kapak ile engellilerin imdadına yetişti. Ortaokul öğrencisi Koral, Konak Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi olan "Mavi Kapak, Mavi Sevgi" kampanyasını duyar duymaz harekete geçti. Tekerlekli sandalyeye muhtaç olan insanların yardımına koşmak için kampanyaya destek verdi. Yaşından beklenmeyen bir sorumluluk örneği sergileyen küçük kız, bir yıldır mavi kapak toplamak için sokak sokak gezdi. Her gün sokaklara atılan pet şişelerdeki mavi kapakları toplayıp, bunları büyük bir titizlikle poşetledi.

HERKESE ÖRNEK OLDU
Koral'ın bir yılda topladığı kapak sayısı 185 bini geçti. Yaklaşık 400 kilo ağırlığındaki kapakları evinin bir odasında depolayan Koral, artık evine sığmayan çuvalları, belediye görevlilerine teslim etti. Mavi kapak toplamaya devam eden küçük kız, "Gördüğüm her mavi kapağı toplayıp engelli kardeşlerime destek oluyorum. Onlara elimden geldiğince yardım edeceğim. Umarım başkalarına da örnek olurum. Herkes bu kampanyaya destek verirse sokaklara atılan her mavi kapak umut olur" dedi. Küçük kız, çevresi tarafından "İyilik meleği" ilan edildi. Konak Belediyesi'nin kampanyasında toplanan her 270 kilogram pet şişe kapağına bir tekerlekli sandalye veriliyor.