FETÖ, PKK’ya yardım etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ yapılanması hakkında çok önemli açıklamalar yaptı: Göreve geldiğimde 81 ilin 74’ünün emniyet müdürü FETÖ’cüydü. İstihbarattaki 7 bin memurun 6 bin 500’ü örgüte bağlıydı. PKK’ya yardım ediyorlardı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2016 Güncelleme 20 Ağustos 2016, 00:42
FETÖ, PKK’ya yardım etti

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün bir televizyon programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Ala'nın sözlerinden satır başları:

Nusaybin'deki operasyonlarda çok fazla sayıda şehit gelince yapılan değerlendirmelerde yeni bir konsepte geçildi. Ondan sona hızlı bir biçimde netice alındı ve çok az sayıda şehit verildi. Siz karar veriyorsunuz ama orada işlemi yapacak komuta kademesidir. FETÖ terör örgütü teröristlere yardım etti. Çok açık bir gerçektir bu. Van'da bir araç yanıyor. Sapasağlam emniyet aracını o yanan aracın üzerine atan yine bu örgüte bağlı polislerdi.

6-7 Eylül olayları sırasında zırhlı polis aracından kadınların üzerine maytap atan polisleri belirledik ve görevden aldık. Kim hainlik yaparsa, devletin kurallarına aykırı hareket ederse onu soruşturur ve gereğini yaparız.

Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 7 bin istihbaratçının 6 bin 500'ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı. Buranın durumu düzeltilecek. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak. Şu anda MİT koordine ediyor istihbaratı.

Göreve geldiğimde 81 il emniyet müdüründen 74'ü bunlardandı. Daire başkanlarının yüzde 90'ı da bunlara aitti. Hepsini görevden aldık.

Yasa çıkardık ve polis kolejlerini kapattık. Öğrencilerini dağıttık. 35 bin polisin birimlerini değiştirdik. Bir kısmı ise dava açıp geri geldi. Çünkü yargı da onlardandı, yeni düzenleme yaptık.