Hepimizi uyuttular

Eski istihbaratçılar, FETÖ’nün tehlikeli olduğunu bildiklerini, ancak bu kadar ileriye gideceklerini tahmin etmediklerini bildirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2016 Güncelleme 22 Temmuz 2016, 02:32
Hepimizi uyuttular

İÇİNDEKİLER

2010'da "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabıyla Türkiye'nin gündemine oturan ve FETÖ'nün savcı ve hakimlerinin operasyonuyla tutuklanan Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı, darbe teşebbüsünü yorumladı. Avcı, YAŞ'ta tasfiye edileceklerini anlayan FETÖ'cülerin paniklediğini belirtti, "Bunlar 40 yıldır TSK başta olmak üzere tüm kurumlara sızdılar. Ordu içinde oranlarının yüzde 40'lara çıktığı kanaatindeyim. Yabancılardan bilgi ve taktik almış olabilirler. Bunlar hepimizi uyuttular... Her an yeni bir kalkışma yapabilirler" dedi.

KARARGAH KURULSUN
Emniyet İstihbarat Daire eski Başkanı Sabri Uzun da yıllardır FETÖ'cülerle mücadele ettiğini anlattı. "Bu eli kanlı örgüte karşı tek bir merkezden hareket edilmeli... Bunlara karşı, asker, polis, istihbaratçı, akademisyen, işadamı, sivil toplum örgütlerinden kişilerin oluşturacağı bir karargah kurulmalı" diye konuştu.

MERKEZ ÜSSÜ CEMAAT
Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de darbenin merkezinde Gülen'e yakın isimler olduğunu söyledi. Tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin bu gruptan olmadığını, ancak onlara destek vermiş olabileceğini söyledi.