Evladına koştu

O bir kahraman babasıydı. Askeri helikopterden indirilen şehit oğlunun naaşına koşup omuzladı. Gözyaşlarını içine akıttı. Şehit evladını vatan toprağına bıraktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2016 Güncelleme 26 Haziran 2016, 00:42
Evladına koştu

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün yine karalar bağladı. 6 il, şehidini uğurladı. Mardin Derik'te şehit olan Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna (29) için dün memleketi Çorum'da karşılama vardı. Şehit Ayna'nın Türk bayrağına sarılı naaşı helikopterle Osmanlık İlçesi'ne ulaştırıldı. Bu sırada baba Muzaffer Ayna, alana koşup evladının naaşını omuzladı. Ardından son kez evinin önüne taşıdı. Bu sırada şehidin eşi Nazlı Ayna, kucağında 3 yaşındaki kızı Melek Naz ile ağıtlar yaktı. Şehidin naaşı, cenaze namazından sonra Osmancık Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

AĞUSTOSTA DÜĞÜNÜ VARDI
Mardin Derik'te şehit olan Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç da (33) memleketi Çorum'da 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşi Gülay Erkoç ile annesi Gülseren Erkoç'un feryatları herkesi ağlattı. Şehidin 12 yaşındaki kızı Aybüke ve 6 yaşındaki oğlu Hüseyin Emre'nin babalarının fotoğrafına sarılıp öpmeleri yürekleri dağladı. Şehit Erkoç toprağa verilirken gözyaşları Yozgat'a aktı. Hakkari'de teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak'ın (25) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Çekerek İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari şehitlerinden Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek (24) için de Kırşehir'de cenaze töreni yapıldı. Şehit Gevrek'in resmi nikah kıydığı ve Ağustos ayında düğün yapmayı planladığı hemşire eşi Tansu Gevrek, tabuta sarıldı. "Biz onunla gün saymıştık, neredesin Mustafam?" diye ağladı. Şehit Uzman Çavuş Ali Daniyar (27) ise Antalya'da toprağa verildi. Adıyaman'da askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Mücahit Şimşek de (21) memleketi Kahramanmaraş'ta vatan toprağına bırakıldı.

4 YIL SONRA AYNI VEDA
Şehit Ayna, son yolculuğuna uğurlandı. Kendisinden geriye kalan ise şehadet anısıydı. Ayna, 2012'de Siirt'te şehit olan Astsubay Erkan Yalçın'ın cenaze töreninde fotoğrafını taşımıştı. O törenden 4 yıl sonra kendisi şehadete ulaştı.



Baba Muzaffer Ayna, evladının naaşına koştu... Onu omuzlayıp musalla taşına koydu.



Şehit Mustafa Gevrek'in eşi Tansu Gevrek'in eşine vedası herkesi ağlattı.



Şehit Emre Erkoç'un 6 yaşındaki oğlu Hüseyin Emre'nin bakışları yürekleri deldi.