El infaz

Şanlıurfa'da haftalık Arapça yayınlanan El Vatan gazetesinin Suriyeli iki çalışanı, Rambo bıçağı ile boğazları kesilerek katledildi. Gazetecilerin DAEŞ aleyhine haber yaptıkları belirtildi! Katliamı bir süredir evde kalan ve olaydan sonra kaçtığı tespit edilen gencin gerçekleştirmiş olabileceği iddia edildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2015 Güncelleme 31 Ekim 2015, 01:27
El infaz

İÇİNDEKİLER

Türkiye gündemi, Şanlıurfa'da dün yaşanan iki infazla yankılandı. Suriyeli iki gazeteci Şanlıurfa'da boğazları kesilerek katledildi. Suriye'de gazetecilik yaparken, iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen İbrahim Abdülkadir ve Fraz Hamdi, Topçu Meydanı Mahallesi'ndeki bir evde kalmaya başladı. Mahallede bir bakkal dükkanı işletmeye başlayan İbrahim Abdulkadir, ardından kentteki Suriyeliler için haftalık El Vatan gazetesini çıkardı. Ancak DAEŞ karşıtı bir yayın politikası izleyen 2 gazeteci, terör örgütünden tehdit aldı. Bu tehditler sürerken, bir tanıdıkları aracılığıyla gelen Suriyeli Talas Surur da iki gazetecinin evine yerleşti. İki gazeteci, önceki gece Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arkasındaki sokakta bulunan evlerinde, vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçaklandıktan sonra Rambo bıçağı ile boğazları kesilerek öldürüldü.

'ÖRGÜT TALİMATI' İDDİASI
İbrahim Abdülkadir, dün sabah bakkal dükkanını açmayınca merak eden yakınları eve gitti ve korkunç manzarayla karşılaştı. Olayın ortaya çıkması üzerine çevik kuvvet, apartmanın önünde önlem aldı. Cinayet masası ekipleri de evde geniş çaplı inceleme yaptı. Olayın ardından 12 Suriyeli gözaltına alınırken, evde kalan Talas Surur'un ise ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis, Talas Surur'un koşarak evden kaçtığını belirledi. Surur'un DAEŞ üyesi olabileceğini düşünen polis, şüphelinin örgüt tarafından gönderilerek iki gazeteciyi öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.



FACEBOOK'TAN YAZDILAR
İki gazetecinin sosyal medya hesaplarını inceleyen polis, ilginç bir detaya ulaştı. Yapılan incelemede, arkadaşlarıyla Facebook'ta bir grup oluşturan iki gazeteci, adını da "Rakka sessizce boğazlanarak öldürülüyor" koydu. Katliamdan sonra ise DAEŞ yandaşlarının bu sayfaya "Başları sessizce kesildi. Allah'a hamdolsun. Bilsinler ki Allah'ta var" şeklinde yorum yazdığı belirlendi.



ARANIYOR
Suriyeli 2 gazetecinin, Talas Surur tarafından öldürüldüğü şüphesi ağırlık kazandı. Olayın ardından şüphelinin kayıplara karıştığı açıklandı.


Mehmet YILDIRIM