Paralel çete tozuttu

Gülen örgütünün kumpasları bir kez daha gözler önüne serildi. Avcı'nın makamında 'bulunan' çantanın altı tozlu üstü temiz olunca cemaatin tuzağı yakayı ele verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2014 Güncelleme 04 Temmuz 2014, 01:20
Paralel çete tozuttu

İÇİNDEKİLER

17 ve 25 Aralık darbe operasyonları, paralel çetenin kaos planlarını deşifre etti. Gülen ve örgütünün kumpasları, bir kez daha gözler önüne serildi. O kumpaslardan biri de eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya karşı yürütülmüştü. Her şey, Avcı'nın yaklaşık 4 yıl önce Eskişehir Emniyet Müdürü'yken kendi isteğiyle merkeze alınması sonucu patladı. Paralel çete Avcı'nın makamında arama yaptı. Aramada Avcı'nın odasında "içinde dinleme kasetlerinin yer aldığı bir çantanın" bulunduğu" açıklandı. Ardından da Avcı, Devrimci Karargah soruşturmasına dahil edilip cezaevine konuldu. Avcı geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla serbest bırakılırken o çantanın sırrı da ortaya çıktı. Buna göre Avcı merkeze çekildikten sonra makam odası 29 gün kapalı kaldı. Paralel çetenin polisleri 30. günde ise odayı aradı ve içinde kaset olduğu belirlenen bir çanta bulundu.

İşte paralel çetenin Avcı'nın odasına koyduğu çanta



KAYDA GEÇTİLER
Ancak müfettişler çantanın altının tozlu üstünün ise temiz olduğunu belirledi. Müfettişler, "Bu eşyanın tabiatına aykırı" dedi. Ancak buna rağmen paralel çetenin polisleri, 24 dinleme kasedini kayda aldı. İşte bu kumpas yüzünden Avcı tam 3 yıl 9 ay cezaevinde kaldı.


Ferit ZENGİN