TSK'da Gülen terfi

Cemaatin tehdit ve sahte ihbarlarla istifa ettirdiği emekli Tuğamiral Türker Ertürk, paralel yapının TSK'ya da sızdığını söyledi ve ekledi: Fethullah Gülen'e giden genç subaylar şimdi amiral rütbesine terfi etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2014 Güncelleme 03 Temmuz 2014, 00:53
TSK’da Gülen terfi

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının kara propaganda ve sahte ihbar mektuplarıyla istifa ettirdiği eski Deniz Harp Okulu Komutanı emekli Tuğamiral Türker Ertürk, cemaatin TSK'yı ele geçirmek için kurduğu kumpasları anlattı:

YA İNTİHAR ET YA İSTİFA ET: Fethullah Gülen'in en fazla ele geçirmek istediği yerler askeri okullardır. Ben Deniz Harp Okulu Komutanı olduğum dönemde cemaatin saldırılarına hedef oldum. Paralel yapı, hakkımda asılsız iftiralar atıp, imzasız ihbar mektuplarını, Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdi. Elektronik postalarla, 'Ya istifa et ya intihar et' denildi. Tehdit mailleri benimle başladı, daha sonra diğer komutanlara da atıldı. Amaçları komutanların istifa etmelerini sağlamak, yerlerine de kendi kadrolarını yerleştirmek.

EMİR PENSİLVANYA'DAN: Yıllar önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir kısım personel, ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı bir kuruma eğitime gönderildi. Eğitime giden bir grup genç subay, Gülen'in yanına götürüldü. Şimdi Gülen'e gidenlerden amiral rütbesine kadar gelen var. Özellikle tuğgeneral ve tümgeneral seviyesine gelen cemaat üyelerinin olduğunu biliyorum. Yani cemaat, TSK'ya sızmayı başardı. Devlet, TSK'da F Tipi unsurlara karşı mutlaka bir temizlik harekatı yapmalı.

KUMPAS KURDULAR: Beni Balyoz'da ifadeye çağırdılar. Bana kurdukları kumpasta, 'Beylerbeyi'nde darbe toplantısı yaptın' dediler. Ben o tarihlerde Türkiye'de bile değildim. Bunu ispatladım. Hakkımda kovuşturmaya yer yoktur kararı alındı. Baskılara dayanamayıp istifa ettim. Donanmaya disk koydular ve askerleri içeri attılar. İstifa etmeseydim o kumpasın içinde ben de kalacaktım.

Furkan HAYKIR