İtirafçı polis

Gülen canevinden vuruldu. Yıllardır cemaate hizmet eden 9 polis, itirafçı oldu: Yasa dışı dinlemeler 'bağlama' yöntemiyle montajlanıp servis ediliyor. Paralelciler, kendilerine hizmet etmeyenleri tehdit ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2014 Güncelleme 17 Haziran 2014, 15:16
İtirafçı polis

İÇİNDEKİLER

Okyanus ötesindeki malikanesinden Türkiye'yi hedef alan Fethullah Gülen liderliğindeki paralel örgüt, devletin en kritik kurumlarına kadar sızdı. Emniyet ve yargıdaki uzantıları, kirli oyunu hayata geçirdi. Paralelciler, 17 Aralık operasyonunun mimarlığını yaptı. Montajlı ve gerçek dışı belgelerle hükümeti yıpratmaya çalışan örgütün oyunu ise bozuldu. Şimdiye kadar talimatları amirlerinden değil "ağabeylerinden" alan bazı polisler, vicdanlarının sesini dinledi. İstanbul Emniyeti'nde görev yapan ve uzun zamandır paralel örgüte hizmet ettiklerini söyleyen 9 polis, etkin pişmanlık yasasından yararlanıp itirafçı olmak için müfettişlere başvurdu. Tanık koruma programına alınan itirafçı polislerin savcıya verdiği ifadeler ise kirli çarkı ortaya koydu. İtirafçılar, operasyon talimatını kimin verdiğini, neler vaad edildiğini ve cemaate uzak duranların nasıl tehdit edildiğini ayrıntılarıyla anlattı.

MAAŞLARDA 'HİMMET' KESİNTİSİ
Polisler, paralel yapının "Himmet" adı altında cemaat üyesi bekar polislerin maaşından yüzde 10, evli polislerin maaşından da yüzde 5 oranında kesintiler yaptığını söyledi. İtirafçılar ayrıca örgütün Başbakan Tayyip Erdoğan ve MİT müsteşarını dinlemeye aldığını, kayıtları "bağlama" olarak adlandırılan montaj yöntemiyle medyaya servis ettiğini, aynı yöntemin Ergenekon soruşturmaları kapsamında dinlemeye alınan birçok kişyiye de uygulandığını ifade etti.

Paralel örgüt lideri
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bünyesinde paralel yapıya yönelik olarak çok sayıda soruşturma bulunuyor. Soruşturmayı yürüten savcı tarafından şeması çıkarılan örgütün lideri olarak Fethullah Gülen görülüyor. İtirafçı polislerin ifadeleriyle birlikte ana soruşturmanın kapsamının daha da genişletildiği ifade ediliyor.

Ferit ZENGİN