Pahalı oyun

8 yaşındaki Furkan, babasının Facebook hesabı üzerinden tam bin 100 liralık oyun satın aldı. Bankanın uyarmasıyla durumu öğrenen baba, şaşkına döndü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2014 Güncelleme 07 Mayıs 2014, 00:00
Pahalı oyun

İÇİNDEKİLER

Anne-babalar dikkat! Sanal alem çocuklar için oyun tuzaklarıyla dolu. 8 yaşındaki Furkan da, ne olduğunu bilmeden, babasının kredi kartıyla bin 100 liralık oyun puanı satın aldı. Bankanın babaya haber vermesi üzerine durum ortaya çıktı. Tuzla'da yaşayan Kurt ailesinin oğlu minik Furkan, babasının Facebook hesabı üzerinden oyunlara merak saldı. Burada oynadığı oyunlarda seviye atlamak isteyen Furkan, farkında olmadan puanlar satın almaya başladı. İlk başlarda 3 ile 10 dolarlık harcamalar yapan Furkan, 258 dolarlık puan satın alınca banka durumdan şüphelenerek kart sahibini aradı.

17 ÇEKİM YAPILMIŞ
Banka, baba Musa Kurt'a harcamalardan haberdar olup olmadığını sordu. Yaptığı kısa araştırmanın ardından harcamaların oğlunun oyun merakı ile meydana geldiğini fark eden baba Kurt, banka ve sosyal paylaşım sitesi Facebook yetkilileri ile iletişime geçti. Harcamaların çocuğunun oyun merakı ile meydana geldiğini belirten baba parasının kendisine ödenmesini talep etti. Kredi kartından çekilen paranın iadesi için Facebook ve banka yetkilileri ile görüştüğünü söyleyen Musa Kurt, şöyle konuştu: "8 yaşındaki oğlum sosyal paylaşım sitesinde daha önce kayıtlı olan bilgilerimle farkında olmadan oyun oynamak için girmiş. Kendisi de çok fark etmeden bir takım şeylere tıklamasıyla 17 kez kredi kartımdan çekim yapılmış. Bu yüklü çekimden banka beni haberdar etti. SMS gönderdi. Öncesinde de ufak çekimler olmuş. Banka ve Facebook yetkililerini aradım. Paramın iade edilmesini istedim. Şimdi incelemenin sonuçlanmasını bekliyorum." Furkan'ın babasının kredi kartından toplamda 550 dolarlık oyun puanı aldığı belirlendi.

YANLIŞLIKLA 'EVET' DEDİM
Babasının hesabı ile oyun oynarken yüklü harcamalar yapan minik Furkan, "Oyun oynuyordum paralı olduğunu bilmiyordum. Önüme bir şey geldi. Yanlışlıkla evet dedim. Paralı olduğundan haberim yoktu" diye konuştu.

'Şifrenize dikkat edin'
İnternetten oynanan oyunlar konusunda toplumun bilinçli olması gerektiğini söyleyen baba Musa Kurt, "Oğluma kızamıyorum. Herkese, şifrelerine dikkat etmesini öneriyorum" dedi.