Dünya seyretti

Ünlü golfçü Tiger Woods, Boğaz Köprüsü'nde kıtalararası bir atış gerçekleştirdi. 25 ülkede canlı yayınlanan bu özel anı, 350 milyon kişi izledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2013 Güncelleme 06 Kasım 2013, 01:24
Dünya seyretti

İÇİNDEKİLER

Boğaz Köprüsü yine olağanüstü bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Daha önce F1 pilotu David Coulthard'ın otomobil şovu, ardından Serena Williams-Maria Sharapova'nın gösteri maçı ve dün de dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un tarihi atışı, Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük bir şans olarak değerlendirildi. Bu tarihi vuruş için bir süre Boğaz Köprüsü'nde Asya'dan Avrupa'ya geçiş tek şerit halinde yapıldı. Ünlü sporcu, helikopter ile köprüye indi. Golf sopasını, iki kıtayı birleştiren köprü üzerinde Asya'dan Avrupa'ya sallayarak, tarihi vuruşlar gerçekleştirdi. Boğaz Köprüsü, 14:15'te kısmen kapatıldı. Bu vuruş, 25 ülkede canlı olarak ekrana geldi. Aralarında ABD, İngiltere, Fransa, İspanya ve İtalya'nın da bulunduğu ülkelerde canlı yayınlanan bu tarihi vuruşu, yaklaşık 350 milyon kişinin izlediği belirtildi. Uyarılar üzerine tarihi vuruş sırasında vatandaşlar toplu ulaşım araçlarını tercih ederken, Marmaray'ın da bir hayli yoğunlaştığı dikkatlerden kaçmadı.

Woods'tan kıtalararası atışWoods'tan kıtalararası atış

Ağırlığı: 46 gram Çapı: 4.25 cm Çevresi: 14.39 mm Rengi: Beyaz Malzemesi: Kauçuk Fiyatı: 1-8 dolar Özelliği: Daha uzağa ve yükseğe gitmesi için üzeri petekli yapılır. Bir topta 250-400 adet petek vardır.

ZENGİNLER ANTALYA YOLCUSU
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen Turkish Airlines Open 2013 Gof Turnuvası, bugün Antalya'da başlayacak. A Haber'in canlı olarak yayınlayacağı turnuvada dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods, zorlu rakiplerine karşı mücadele edecek. İşte turnuvayla ilgili ilginç rakamlar:
* Bu özel turnuva 60 ülkede yayınlanacak.
* 300 milyon dolarlık bir ekonomi yaratacak.
* 17 bin turist, bu organizasyon için rezervasyon yaptırdı.
* Her bir turist, günlük ortalama 3 bin euro harcayacak.


MEVLÜT YÜKSEL