Gezi Zinciri

Dünya Barış Günü'nü bahane eden bir grup Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne yürümek istedi. Polis müdahale etti. Grup Kabataş'a yöneldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2013 Güncelleme 02 Eylül 2013, 12:03
Gezi Zinciri

İÇİNDEKİLER

Yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü için sosyal medya üzerinden İstanbul'un birçok yerinde ve Taksim Gezi Parkı'nda 'Barış zinciri' çağrısı yapılmıştı. Saat 13.00'te başlayacak etkinlik öncesi Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'nın bir bölümü vatandaşların girişine kapatıldı. Etkinlik saati geldiğinde vatandaşlar, Taksim Özgürlük Anıtı çevresinde elele tutuşarak zincir oluşturmaya başladı.

TAKSİM VE BEŞİKTAŞ KAPALI
Polis, İstiklal Caddesi istikametinde uzamaya başlayan zincirin cadde girişinde durdurdu. Tophane istikametine yönlendirilen grup slogan atarak Tünel'e doğru ilerledi. Zincir oluşturanlara karşı Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne giden ve Beşiktaş Çarşı'dan çıkan bütün yollar da TOMA ve çevik kuvvet polislerince kapatıldı. Dolmabahçe Sarayı girişinde zinciri oluşturup Başbakanlık Ofisi'ne ilerlemeye çalışan gruba polis izin vermedi. Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da bulunduğu grup, kalkanlarla itiklenerek Bezmi Alem Camii önüne kadar süpürüldü. Bunun üzerine polisle tartışan Tanrıkulu, "Anayasada toplumsal eylem yapma özgürlügü var. Burada insanların barış talebi engelleniyor" diye tepkisini gösterdi. Polis daha sonra grubun Kabataş'a doğru insan zinciri oluşturmasına izin verdi. Öte yandan Dolmabahçe'deki başbakanlık Çalışma Ofisi önünde de polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Beşiktaş maçı için Çarşı'da toplanan taraftarların önü polisler tarafından kesilirken, başbakanlık ofisine çıkan bütün yollar kapatıldı.

Ali BALCI-Mustafa KAYA-Murat ŞENGÜL