Vahim taraf

FB'li Burak, GS'li Yusuf tarafından katledildi. Vahşetin öbür yüzü ise ibretlikti. İddiaya göre Burak, üyesi olduğu Genç Fenerbahçeliler Derneği'ndeki arkadaşları tarafından gaza getirildi. 'Hadi Fenerbahçeli olduğunu ispatla' sözleri üzerine Yusuf'la birbirine girdi. Bu sözler cinayetin bahanesiydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2013 Güncelleme 18 Mayıs 2013, 02:25
Vahim taraf

İÇİNDEKİLER

Türkiye tribün terörünü bir kez daha yaşadı. Fenerbahçe- Galatasaray derbisindeki kavgalar, sokağa taştı. Fenerbahçeli Burak Yıldırım, Galatasaraylı Yusuf Ortak tarafından kalbinden bıçaklandı. Burak 19 yaşında mezara, Yusuf da 20'sinde hapse girdi. İşte tüm Türkiye'yi şok eden bu cinayetin perde arkasına ise TAKVİM ulaştı.

BİRLİKTE MAÇ İZLEDİLER
İddiaya göre Burak Yıldırım, Genç Fenerbahçeliler Derneği üyesiydi. Burak ve arkadaşları, derbi gecesi de Genç Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Maç izledi. Sonra da gece yarısı birlikte dönüşe geçti. Ne olduysa bu andan itibaren oldu. Burak ile 6 arkadaşı Edirnekapı Metrobüs Durağı'na geldiklerinde hep birlikte metrobüsten indi. Bu sırada Burak'ın arkadaşları, karşı taraftan gelen Galatasaray formalı Yusuf Ortak ile bir arkadaşını gördü.

'GÖSTER KENDİNİ BURAK...'
İddiaya göre Burak'ı, "Sen Genç Fenerbahçeliler Grubu'na yeni üyesin. Hadi bakalım göster kendini. Bak Galatasaraylı geliyor" diyerek tahrik etti. Bu sözler üzerine talihsiz genç Burak Yıldırım, arkadaşlarının iteklemesi ve sözleri ile Galatasaray formalı Yusuf Ortak'a doğru giderek tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine de Ortak, Burak'ı 5 yerinden bıçakladı. Bazı arkadaşları Burak'ı bırakıp kaçtı, bazıları da hastaneye kadar yanından ayrılmadı. Cinayetten sonra da ağız birliği yaparak, kavga öncesi kendilerinin kışkırtıldığını söyledi. Gelişme üzerine ekipler soruşturmayı derinleştirdi.

AİLE SİKAYETCİ
Vahşet Burak Yıldırım'ın ailesini de perişan etti. Yıldırım ailesi bu durumu öğrenince, hiçbir taraftar grubunun cenazeye gelmesini istemedi. Ailenin, Burak Yıldırım'ı kışkırtarak ölümüne neden olan yanındaki arkadaşlarından savcılığa giderek şikayetçi olacağı öğrenildi. Burak'ın akrabaları ise "Yetkililer taraftar gruplarıyla ilgili hemen önlem almalı" dedi.

MEVLÜT YÜKSEL