Yüzler sırada

Türk'ün neşteri umutları arttırdı. 50 kişi yüz, 150 hasta da kol nakli için Akdeniz Üniversitesi'nin kapısını çaldı. Yüzü yanan 14 yaşındaki Leyla'nın ise operasyon için bekletildiği açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2012 Güncelleme 24 Ocak 2012, 01:43
Yüzler sırada

İÇİNDEKİLER

Dünya, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kilitlendi. İntihar eden Uşaklı inşaat işçisi Ahmet Kaya'nın yüzü Uğur Acar'a (19), kol ve bacağı ise Atilla Kavdır'a nakledildi. Acar ve Kavdır yeni hayatları için gün sayarken, yüzlerce hayal de sıraya girdi.

ANNENİN BÜYÜK HAYALİ
Tarihi operasyonu gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Özkan, hastanelerine bugüne kadar yüz nakli için 50 kişinin başvurduğunu açıkladı. Bu sayıyı 20'ye düşürdüğünü belirten Özkan, şu anda yüz nakli için 4 hastanın hastanede hazır tutulduğunu söyledi. Özkan, "Yüzü yanan 14 yaşındaki Leyla Demirci'yi hastanemizde bekletiyoruz" dedi. Nakil için bekleyen bir hastanın da Zonguldaklı Sezgin Ergen (50) olduğu belirtildi. 3 çocuk annesi Sezgin Ergen, 18 yıl önce eşi ile tartıştıktan sonra tüfekle intihara kalkışmış, av tüfeğindeki saçmalar nedeniyle yüzü ve gırtlağı parçalanmıştı.

HERKES ONU KONUŞUYOR
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu da şu anda 150 kadar hastanın kol nakli beklediğini bildirdi. Bu arada büyük ses getiren nakillerin ardından gözler Prof. Dr. Ömer Özkan'a çevrildi. Dünyaca ünlü tıp çevrelerinden ve basın kuruluşlarından Özkan'a telefon yağıyor. Özkan'a röportaj teklifleri de geliyor.

İŞLEM TAMAM
Türkiye'de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar (19), dün uyandırıldı. Uğur uyanırken yanında Prof. Dr. Ömer Özkan da vardı. Uğur'un ilk tepkisi, sağ baş parmağını kaldırarak 'Tamam' işareti yapmak oldu. Prof. Özkan, kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın sağlık durumunun ise iyi olduğunu kaydetti. Bu arada Prof. Özkan, "Uğur, nakil bekleyen 3. hastaydı ama testler uyumlu çıkınca ilk onu aldık. Uğur, şanslı olan oldu" dedi.

ELLERİNE SAĞLIK HOCAM
Prof. Dr. Özkan, dün gazetecilerin karşısna geçti, Uğur'un durumunu onun mesajıyla iletti. Bu arada Özkan'ı arayan Başbakan Erdoğan, "Ellerine sağlık hocam, seni yürekten kutluyorum. Sen Türkiye'nin aydınlık yüzüsün" dedi.

NOBELİMİZ O ÇOCUK OLACAK
Prof. Dr. Özkan'ın "ilklerinden" biri de 23 yaşındaki Derya Sert'e yaptığı rahim nakliydi. Özkan, "Şimdi sıra Derya Sert'in rahmine embriyonun yerleştirilmesinde. Eğer rahim nakli başarıya ulaşırsa bizim Nobelimiz o çocuk olacak" dedi.

* Çift kol ve bir bacak nakli yapılan Atilla Kavdır'ın bacağı, daha sonra ameliyatla geri alındı. Durumu çok iyi olan Kavdır'ın 10 yaşındaki kızı Esra ile oğlu İbrahim de babaları ile ilgili gelişmeleri yakından izledi.


ERDOĞAN ÖZTÜRK